tanken mkb

Wat zijn de voordelen van MKB tanken?

Ben je een ZZP’er of MKB’er? Dan wil je je tijd zo efficiënt mogelijk indelen. Dat geldt met name voor alle administratieve rompslomp. Dus ook voor alle kilometers die je rijdt. Het is dan wel zo prettig als je maar één factuur in handen hebt waar alles op staat van wat je eigenlijk weten wilt. Dat kan met het zogenaamde MKB tanken. Geen gedoe meer met losse bonnetje die je kunt verliezen maar één overzichtelijke factuur met BTW waardoor je administratie een stuk simpeler wordt. Er zijn echter meer voordelen als je gebruik maakt van het MKB tanken met een tankkaart.

De voordelen van MKB tanken

Bij ieder tankstation Met de tankkaart kun je overal MKB tanken. Je bent dus niet verplicht alleen bij aangesloten tankstations te tanken. Met de tankkaart kun je dus ook bij de onbemande en goedkopere benzinestations terecht. Als je in de Benelux tankt dan staan alle transacties op de factuur die je elke maand ontvangt en waar datum, locatie en de kilometerstand van de auto en het bedrag per tankbeurt op staan. Zo houd je een overzicht wie waar is geweest.

Auto wasstraat

De meesten mensen wassen ongeveer eens per maand de auto. Naast het MKB tanken kun je met de tankkaart ook de wasstraat betalen. Ook hiervan zie je de kosten apart vermeld op de factuur.

Parkeren

Met een MKB tanken kun je ook overal parkeren en betalen. Met de kaart kun je alle parkeerkosten betaalt. Uiteraard staan ook deze kosten later op de factuur vermeld bij de andere uitgaven.

Onderhoud van de auto

Als je vaak op de weg zit, is klein onderhoud essentieel. Zoals het regelmatig controleren van de bandenspanning om zo het benzineverbruik te minimaliseren. Ook dient je de olie af en toe te controleren en de ruitenwisservloeistof bij te vullen. Met MKB tanken kun je bij een aangesloten garage binnen rijden voor deze gratis service. En als er een lampje stuk is dan vervangen ze dat ook direct even.

Rij duurzaam

Een beter milieu begint bij jezelf. En helemaal als er meerdere auto’s rijden. Wanneer je de tankkaart gebruikt kun je ook hier een behoorlijk steentje bijdragen. Je betaalt een kleine op de factuur en er wordt CO2 per tankbeurt gecompenseerd. En eens per jaar krijg je een officieel certificaat voor deelneming aan de verduurzamingprojecten.

Zakelijk gebruik privéauto

Je mag 19 cent per kilometer opgeven aan de belastingdienst, en daarbovenop de btw voor brandstof, onderhoud, autobanden, vloeistoffen en parkeerkosten. Dit kan op 2 manieren:

1. Je verrekent alle btw en de belastingdienst past daar een correctie op toe van 1,5% (het forfait) van de cataloguswaarde.

2. Of, als dit gunstiger is, kun je alle btw verrekenen op basis van een percentage privé en zakelijke kilometers. Hiervoor moet je een kilometerregistratie bijhouden. Hierdoor ontloop je de zogenaamde bijtelling voor zakelijk gebruik. Met MKB tanken kun je dit eenvoudig bijhouden. De belastingdienst houdt zich voor de vergoeding wel aan de 19 cent per zakelijk gereden kilometer.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *