executive search

Wat is executive search?

Ben je op zoek naar goed personeel? Dan ben je niet alleen op zoek naar iemand die kennis van zaken heeft om de functie binnen je bedrijf goed uit te kunnen voeren. Het is ook belangrijk dat iemand qua persoonlijkheid bij je bedrijf en bij je klanten past. Het vinden van geschikte kandidaten is vaak niet zo eenvoudig en kan ook zeer tijdrovend zijn. In bepaalde situaties kan het inzetten van een bureau dat zich bezighoudt met executive search zoals Limesearch, uitkomst bieden.

De beste medewerker voor je bedrijf

Bij Limesearch nemen wij je het werk uit handen om de beste kandidaat voor de functie binnen jouw bedrijf te vinden. Want wij kijken niet alleen naar de kwaliteiten op papier, we zijn ook kritisch als het om persoonlijkheid en ambities gaat. Is de kandidaat die aan alle voorwaarden voldoet ook inderdaad de persoon die dat beetje extra aan de functie kan toevoegen? Zijn de doelen die de kandidaat voor ogen heeft in één lijn met jouw toekomstbeeld? Tijdens het sollicitatieproces komen al deze aspecten en meer aan bod. Met als doel de medewerker voor je te vinden die volledig in het profiel past. Ook als je denkt dat je binnen je eigen organisatie een medewerker hebt die geschikt is om door te groeien dan kunnen wij de interne sollicitatie begeleiden. Hetzelfde geldt voor een medeweker die zelf aangeeft intern promotie te willen maken.

Een uitgebreid netwerk

Bij Limesearch houden wij ons bezig met executive search. Dit betekent dat wij voor het vinden van de juiste kandidaten gebruik maken van een uitgebreid netwerk om de juiste mensen voor een bepaalde functie te vinden. De medewerkers van Limesearch hebben ervaring met het werken voor bedrijven in de Finance Markt die op zoek zijn naar eindverantwoordelijke posities, vanaf een salarisniveau van € 75.000,00. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om functies als Corporate of Group Controller, Business Development of M&A Director of Data Analytics Manager. Hoewel de kandidaten voor deze functies soms beperkt kunnen zijn, heeft Limesearch dankzij de jarenlange ervaring voldoende contacten en kennis opgebouwd om de juiste persoon te vinden en het gesprek aan te gaan. Dit alles op een efficiënte en adequate manier.

Betrokkenheid bij het sollicitatieproces

Ondanks het feit dat Limesearch je alle rompslomp uit handen neemt van de hele sollicitatieprocedure, blijf je er als werkgever actief bij betrokken. Dit is van een actieve voorbereiding om samen met de medewerker van Limesearch het profiel nauwkeurig vast te stellen, tot een rol op de achtergrond tijdens de werkelijke selectie en sollicitatiegesprekken. Natuurlijk kun je op ieder moment feedback krijgen over de gang van zaken en het verloop van het proces. Want Limesearch rapporteert regelmatig over de voortgang en zal daarbij ook overleggen over de ontwikkelingen. Maar vanwege de intensieve voorbereiding kun je erop vertrouwen dat Limesearch zich volledig verplaatst in de rol als vertegenwoordiger van jou als werkgever. En dat betekent dat wij ons inzetten om de kandidaat te vinden die niet alleen qua kennis geschikt is, maar ook past binnen de cultuur van jouw bedrijf.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.