etf

Waarom zijn ETF’s momenteel populair?

ETF’s of Exchange Traded Funds worden steeds populairder, vooral voor degenen die hun portefeuille willen diversifiëren. Maar voor we daar dieper op ingaan, doen we even een stapje terug om te bespreken wat ETF’s zijn. Een ETF is in wezen een fonds dat bestaat uit een gemengde korf van activa of een index waarvan de prestaties worden gevolgd. Met ETF’s in de vorm van CFD’s kunnen mensen handelen op prijsbewegingen van honderden aandelen binnen een bepaalde sector of index, zonder de onderliggende activa te hoeven kopen.

De opkomst van ETF’s heeft handelaren een geheel nieuwe wereld van opties gegeven. Er zijn 5 soorten ETF’s:

  • grondstoffen ETF’s zoals ETF goud die verschillende aandelen en bedrijven volgen die met goud te maken hebben
  • obligatie ETF’s
  • internationale ETF’s die buitenlandse aandelen bevatten
  • sector ETF’s die gebaseerd zijn op een bepaalde industrie
  • en natuurlijk aandelen ETF’s.

Laten we eens kijken hoe een aantal van de meest populaire ETF’s presteren in 2021 en zien hoe je kunt beleggen in ETF’s via app-platforms in de vorm van CFD’s.

Populaire ETF’s in 2021

SPDR S&P 500 ETF

Dit is de grootste ETF op de markten en een van de populairste, met een beheerd vermogen van 360 miljard dollar. Deze ETF verhandelt meer dan 74 miljoen aandelen per dag en volgt de immer belangrijke S&P 500-index. De S&P 500-index wordt gebruikt als benchmark, waardoor deze specifieke ETF zo populair is bij beleggers. Dit jaar is de SPDR S&P 500 ETF hoger gemarcheerd, omdat indexen zoals de S&P 500 hun winsten hebben voortgezet, wat betekent dat de intensief verhandelde ETF in de eerste helft van 2021 15% is gestegen. 

Invesco QQQ ETF

Deze ETF volgt de Nasdaq 100 index, die de top 100 grootste spelers in de Nasdaq markt is. De Nasdaq 100 bestaat voornamelijk uit technologiebedrijven, dus deze ETF heeft een grote voorkeur voor tech. In 2020 en 2021 hebben we grote techbedrijven enorme winsten zien boeken op de markten, dus deze ETF zit in de lift. De Invesco QQQ ETF liet de afgelopen drie jaar elk jaar rendementen zien van 25,9%, en dit jaar heeft de ETF al 13% groei laten zien en kan mogelijk doorgaan met deze opwaartse reis. 

Vanguard Growth ETF

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit ETF gericht op groeiaandelen, met name groeiaandelen met een grote kapitalisatie in de VS. Bedrijven als Apple, Microsoft, Amazon, Google (Alphabet) en Facebook, maken een groot deel uit van deze ETF. Het volgt in totaal meer dan 280 aandelen via de CRSP US Large Cap Growth Index. Alleen al in de maand juni is de Vanguard Growth ETF met 6,6% gestegen omdat handelaren massaal op groeiaandelen afkomen.

SPDR Gold Shares ETF

Dit is één van de populaire ETF goud opties voor diegenen die deze glanzende grondstof willen toevoegen aan hun portefeuilles zonder daadwerkelijk goud te hoeven kopen. Dit jaar hebben goud ETF’s al een interessante ontwikkeling gemaakt en deze ETF in het bijzonder voegde $ 1,6 miljard toe in mei, dat was een stijging van 2,7%. Als je goud aan je portefeuille wilt toevoegen, biedt een ETF-goudoptie je de mogelijkheid om in deze sector te stappen en een beter inzicht te krijgen in de prestaties ervan.  

Vanguard Energy Sector ETF

De focus van de wereld is dit jaar verschoven naar energie nu we herstellen van de pandemie en economieën hun productie weer verhogen, wat betekent dat energie-ETF’s in de schijnwerpers staan. Deze ETF volgt de prestaties van de MSCI US Investable Market Energy 25/50 Index en heeft een beheerd vermogen van $ 5,45 miljard. Dit jaar is de Vanguard Energy Sector ETF tot nu toe met 51,5% gestegen, en de toekomst ziet er interessant uit.

Beleggen in ETF’s via app-platforms in de vorm van CFD’s

Voor veel handelaren biedt de mogelijkheid om in ETF’s te beleggen met app-platforms in de vorm van CFD’s de mogelijkheid om te profiteren van prijsbewegingen in beide richtingen – zowel stijgingen als dalingen – van veel ETF’s zonder dat zij de onderliggende waarde hoeven te kopen. Je handelt in wezen op volatiliteit, dus als je verwacht dat de prijs van bijvoorbeeld een ETF goud zal stijgen, open je een ‘Koop’ of ‘Long’ deal, terwijl je wanneer je een daling verwacht een ‘Verkoop’ of  ‘Short’ deal opent. Zorg ervoor, met wat voor investering dan ook, dat je de bedragen berekent die je bereid bent te riskeren, en kies een broker die Negative Balance Protection biedt, zodat je nooit meer kunt verliezen dan het bedrag dat op je handelsrekening staat.

Voordat je begint met beleggen in ETF’s via app platforms in de vorm van CFD’s, raden we je aan onderzoek te doen naar gereguleerde brokers en met name hun sociale kanaal te bekijken. Het sociale kanaal van een broker kan je een duidelijker beeld geven van de persoonlijkheid van de broker, exclusieve marktinzichten en updates, en zelfs leuke weetjes over de financiële wereld. Het is altijd het beste om je goed in te lezen, zodat je een betrouwbare broker kunt vinden voordat je investeert in ETF’s via app platforms in de vorm van CFD’s. Als je dan zover bent om te gaan handelen kun je de markten met vertrouwen betreden.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook.

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 71.95 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat je nagaat of je je het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.