kerstpakket

Waarom maar eenmaal per jaar waardering tonen met een kerstpakket?

Iedere werkgever weet: het is belangrijk om medewerkers waardering te tonen. Dat kan op allerlei manieren, waarbij het aan jou is om de juiste attentie en de juiste momenten te kiezen. Kleine cadeautjes kunnen minstens zoveel impact hebben als een kerstpakket dat je standaard aan het eind van het jaar uitdeelt. Probeer dus eens wat vaker verspreid over het jaar iets leuks aan je medewerkers te geven.

Complimenten, cadeautjes en ervaringen

Wist je dat voor veel werknemers de waardering die zij ontvangen voor hun inspanningen nog belangrijker is dan de hoogte van hun salaris? Zo nu en dan een complimentje kan daarom zeker geen kwaad. Ook jouw medewerkers vinden het fijn om een werkgever te hebben die ziet hoe hard zij werken, die ziet wanneer er een stap extra wordt gezet. Voor werkgevers en leidinggevenden is het nuttig om te weten wanneer zij deze waardering moeten tonen. Dit kan gewoon in woorden gebeuren, door iemand erkenning te geven voor geleverd werk, een compliment te geven als iets boven verwachting was, of gewoon eens te zeggen hoe zeer het gewaardeerd wordt dat iemand al jaren bij het bedrijf werkzaam is.

Maar natuurlijk is een extraatje een nóg leukere manier om deze waardering te tonen. Dat kan bijvoorbeeld een fysiek product zijn, maar ook een ervaring, al dan niet voor het hele team. Trakteer alle medewerkers bijvoorbeeld eens op een lekkere lunch, organiseer een leuk bedrijfsuitje bij Edgeplore of besluit op een warme dag voor iedereen een ijsje te halen. Kleine gebaren, liefst onverwacht, kunnen grootse resultaten hebben.

Spreiden over het hele jaar of liever een kerstpakket?

Als het gaat om uitdelen van attenties, is de kerstperiode traditioneel het moment om je medewerkers een cadeautje te geven, het (al dan niet traditionele) kerstpakket. Zeker binnen bedrijven waarin dit een traditie is, kijken medewerkers hier al weken van tevoren naar uit.

Toch zijn er nieuwe bedrijven die nooit aan een kerstpakket beginnen, of bedrijven die ervoor kiezen liever op andere momenten in het jaar één of meerdere extraatjes uit te delen. Dat kan eventueel in combinatie met een kerstgeschenk. Er is op dat gebied ook steeds meer mogelijk. Denk eens aan een mooie Dopper drinkfles, zeker tijdens een warme zomer leuk om te krijgen. Of denk aan iets ludieks en bestel tijdens een koude winter voor iedere medewerker een warme muts. Mutsen van Maxilia kun je laten bedrukken met het bedrijfslogo, wat het een extra persoonlijk gebaar maakt. Hiermee stimuleer je het teamgevoel en lopen je medewerkers als trotse ambassadeur rond. Zo krijg je dus ook nog waardering terug!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *