Foto: brucemars/unsplash

Waar kan een zakelijke lening jouw onderneming mee helpen?

Ben je jaren geleden voor jezelf begonnen? Dan run je inmiddels mogelijk een succesvol bedrijf. Toch is de kans aanwezig dat de rek er inmiddels wel een beetje uit is. Om jouw bedrijf van een nieuwe impuls te voorzien, doe je er goed aan te investeren. Probleem is alleen dat investeren vaak behoorlijk wat geld kost. Heb je onvoldoende eigen vermogen om te investeren? Denk dan niet dat investeren niet mogelijk is. Nee, want je kunt namelijk zakelijk lenen. Helaas is het voor veel ondernemers niet duidelijk waar een zakelijke lening hun onderneming mee kan helpen. Daarom geven wij je hier tekst en uitleg.

Bedrijfspand kopen of uitbreiden

Om groei te bewerkstelligen kan het zijn dat je jouw bedrijf uit moet breiden. Zo’n uitbreiding brengt vaak behoorlijk wat kosten met zich mee. Daarom vragen veel ondernemers een zakelijke lening aan voor uitbreiding. Als de lening wordt toegekend, stort de geldverstrekker het geldbedrag in één keer op jouw rekening. Hierdoor kun je er direct mee investeren in de uitbreiding van jouw bedrijf.

Helaas is het niet altijd mogelijk om jouw bedrijf uit te breiden. Dit is vaak het gevolg van een gebrek aan ruimte. Zo is er op de huidige plek mogelijk geen ruimte meer om het bedrijf verder uit te bouwen. Dit betekent niet dat je geen zakelijke lening aan kunt vragen. Je kunt namelijk ook zakelijk lenen om een nieuwe bedrijfspand te kopen op een andere locatie. Zo’n lening staat ook wel bekend als een bedrijfshypotheek.

Bedrijfsovername

Naast uitbreiding is er ook een andere manier om als bedrijf te groeien. Je kunt namelijk een ander bedrijf overnemen. Dit kan een concurrent zijn, maar ook een bedrijf waar je veel potentie in ziet. Net als uitbreiding brengt een bedrijfsovername doorgaans ook flink wat kosten met zich mee. De eigenaar van het bedrijf dat je over wilt nemen, probeert ongetwijfeld het onderste uit de kan te halen. Heb je niet voldoende geld om een overname te financieren? Vraag dan een zakelijke lening aan. Met het geld dat je leent is het misschien wel mogelijk om het bedrijf over te nemen. Je kunt een zakelijke lening overigens ook gebruiken om iemand uit te kopen.

Investeren in machines en/of voertuigen

Wordt er binnen jouw bedrijf dag in dag uit gebruik gemaakt van machines en/of voertuigen? Dan ontkom je er niet aan om deze eens in de zoveel jaar te vervangen. Daarom werken de meeste bedrijven met afschrijvingen. Hier heb je alleen niet veel aan als je extra machines en/of voertuigen aan wilt schaffen om de productie op te schroeven. Om toch de gewenste aankoop te doen, vraag je een zakelijke lening aan. Met deze financiering is het namelijk alsnog mogelijk om een nieuwe machine of een nieuw voertuig te kopen.

Zakelijke lening vs. zakelijk krediet

Je weet inmiddels in welke situaties het zinvol is om een zakelijke lening aan te vragen. Twijfel je nog of dit de juiste financieringsvorm is voor jouw onderneming? Dan zoek je mogelijk een andere financiering voor je bedrijf. In dat geval biedt zakelijk krediet mogelijk uitkomst. Hiermee kun je een tijdelijk tekort aan liquide middelen oplossen of de dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf betalen. Grote verschil met een zakelijke lening is dat het geld niet op jouw rekening gestort wordt, maar op een aparte rekening klaar wordt gezet. Je bepaalt vervolgens zelf wanneer en hoeveel je opneemt. Het geleende geld betaal je terug door maandelijks af te lossen. Je betaalt bovendien alleen rente over het bedrag dat je opneemt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.