Veel vrouwen bereiden zich slecht voor op hun pensioen. Dit is gebleken uit een onderzoek van verzekeraar Delta Lloyd. En dat terwijl het juist voor vrouwen veelal van belang is: vaker dan mannen hebben vrouwen een pensioengat.

Juist pensioengat bij vrouwen

Het is opmerkelijk te noemen dat vrouwen slecht op de hoogte zijn, omdat zij veelal een pensioengat hebben. Dit pensioengat wordt veroorzaakt door onder andere het werken in deeltijd, opnemen van ouderschapsverlof of door het eerder of tussentijds stoppen met werken.

Het blijkt dat bijna een derde nog nooit heeft nagedacht over de oudedagsvoorziening. Bijna iedereen wil eerder stoppen met werken, maar slechts de helft spaart daar ook voor. Ruim 10 procent heeft geen idee of ze sparen voor de oudedag. Een ongeveer even groot deel hoopt op een erfenis waarmee dan het pensioen bekostigd kan worden.

Eerder stoppen?

Veel vrouwen hebben een pensioengat, maar vaak zijn zij zich daar niet van bewust, en dus ook niet met de financiƫle kant van hun oudedag. Met betrekking tot de invulling weten de meeste vrouwen wel dat zij eerder willen stoppen met werken en het dan te ontvangen pensioen willen besteden aan vakantie en avondjes uit.
Zonder extra financiƫle maatregelen zullen slechts weinigen zich dat kunnen permitteren.

Door H. Deijk- FBadrem

 

Laat vrijblijvend uw pensioen situatie bekijken