Verder groeien dankzij contractmanagement

Contracten spelen een belangrijke rol binnen jouw bedrijf. Als ondernemer heb je dan ook te maken met een groot aantal verschillend contracten. Zo heb je contracten met leveranciers, personeel en in sommige gevallen ook met klanten. Hierdoor is het lastig om goed het overzicht te behouden, wanneer bepaalde contracten aflopen, verlengd moeten worden of juist niet verlengd moeten worden. In dit artikel lees je meer over hoe contractmanagement jouw bedrijf kan helpen door te groeien.

Geen omzet mislopen

Wanneer je geen of onvoldoende overzicht hebt over je contracten, kan dit leiden tot het mislopen van omzet. Het kan voorkomen dat je niet of te laat door hebt, dat een contract afloopt of juist stilzwijgend wordt verlengd. Hierdoor kun je vast blijven zitten aan onvoordelige contracten. Wanneer je dankzij je contractmanagement software weet dat het contract afloopt, kun je indien gewenst tijdig om tafel om te onderhandelen over een nieuw contract met gunstigere voorwaarden. Soms worden contracten stilzwijgend verlengd, wanneer je niet aangeeft dat je eronder uit wil komen. Ook hierin kan contractmanagement je tijdig waarschuwen en kun je het contract tijdig beëindigen.

Vertrouwelijke informatie

Met contractmanagement heb jij alle vertrouwelijke informatie uit de contracten veilig opgeslagen op één centrale plaats. Je kunt bovendien bepaalde medewerkers autoriseren om contracten in te zien. Een veilige opslag van contracten is zeker sinds de invoering van de privacywet nog belangrijker geworden. Wanneer je dit niet goed voor elkaar hebt, kan dit leiden tot forse boetes die je winst flink omlaag drukken.

Je goede naam behouden

Wanneer het allemaal niet zo soepel verloopt rondom je contracten is dat niet alleen vervelend voor je bedrijf, maar kan het ook een forse impact hebben om de reputatie van je onderneming. Wanneer er problemen ontstaan rondom je contracten, kom je minder professioneel over en zullen nieuwe klanten of leveranciers worden afgeschrikt.

Voorkom foutieve contracten

Het proces bij het opzetten van contracten is erg belangrijk. Zeker wanneer dit niet gestructureerd gaat, is de kans op fouten zeker aanwezig. Zo kan het gebeuren dat onbevoegde medewerkers ondertekenen of er onjuiste voorwaarden instaan. Bij het gebruik van de contractmanagement software komen automatisch de meest actuele voorwaarden in het contract te staan.

Effectieve tijdsbesteding

Problemen rondom contracten kosten niet alleen geld, maar nemen ook een hoop tijd in beslag. Daarnaast zorgt de goede documentatie voor overzicht, zodat je weinig tijd kwijt bent aan het zoeken van de juiste contracten. Doordat je een melding krijgt wanneer een contract afloopt, ben je ook geen tijd kwijt aan het handmatig bijhouden van een contractduur.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *