rijk worden

Rijk worden

Is dat niet iets wat we allemaal graag zouden willen weten? In het boek ‘Rijk worden voor Dummies’ vind je strategiën om rijk te worden en te blijven.

Rijk worden voor Dummies

Rijk worden voor Dummies is een vertaling van het Amerikaanse ‘’Making Milions For Dummies” uit 2009. Het is geschreven door Robert Doyen en Meg Schneider en is als het ware een cursus om miljonair te worden. De schrijvers hebben met dit boek duidelijk willen maken, dat je je financiële toekomst zelf in de hand hebt.
Het boek begint met het op orde brengen van je financiën. Dan volgt een gedeelte over strategiën om rijk te worden. Gevolgd door – logisch – tips om je vergaarde kapitaal in stand te houden en te laten groeien.

10 eigenschappen van miljonairs

Het leukste vonden wij de tien eigenschappen van miljonairs. Die heb je of die heb je niet. Kijk of jij het in je hebt:

1. Onafhankelijk willen zijn.

Zelf kunnen doen en laten wat je wilt, wie wil dat niet?

2. Ga niet lopen pronken met je kapitaal maar doe normaal.

Je kent die verhalen van de lottowinnaars toch? Baan opzeggen, auto’s kopen en verbrassen. Blijf gewoon. Dan is de kans het grootst dat je over 10 jaar nog steeds rijk bent.

3. Werk hard. En lang!

Dat spreekt voor zich he? De kans dat je rijk wordt met de loterij is helaas niet zo groot…

4. Positief blijven.

Bill Gates heeft ook wel eens tegenslag moet je maar denken. En negativisme leidt tot niets en is besmettelijk, dus dat moet je mijden.

5. Mislukkingen te boven blijven.

Hoe? Zorg dat je een plan B achter de hand hebt. En liefst ook nog een Plan C en D.

6. Georganiseerd zijn.

Hou je aan je beloftes, formuleer je doelstellingen en houd die nauwkeurig in de gaten. Routine helpt altijd, ook bij het beheren van je geld.

7. Een netwerk opbouwen.

Leer van anderen maar wantrouw degenen die zichzelf expert noemen. De naam self-made miljonair is een beetje misleidend.

8. De baas zijn.

Jouw vermogen is van jou en het is jouw verantwoordelijkheid het te laten groeien. Als vermogensbeheerders goede tips hebben voor jouw vermogen, waarom investeren ze hun eigen geld dan niet?

9. Een balans vinden tussen geld en levenswerk.

Als je niet kunt leven van je passie, ga dan iets doen dat misschien iets minder leuk is maar genoeg verdient om je doelen te bereiken.

10. Groeien, groeien, groeien.

Miljonairs weten dat stilstand van vermogen, achteruitgang betekent. Daarom denken ze niet in termen van genoeg maar in termen van groei. Gezonde hebzucht dus.

Een vermakelijk boekje. Is het dan zo simpel: even een boek lezen en iedereen kan rijk worden? Natuurlijk niet, denk maar aan de financiële crisis, die niemand zag aankomen. Maar het drukt je nog maar eens met de neus op de feiten, die je diep in je hart al kende.

 

[bol_product_links block_id=”bol_53879a4cb4be1_selected-products” products=”9200000002307571″ name=”rijk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *