apple carplay
foto:noelsch/pixabay

Ontwikkelt Apple een elektrische auto?

Terwijl de wereld in deze bizarre tijden stilstaat, geldt dit niet voor tech gigant Apple. Het bedrijf begrijpt namelijk heel goed dat veel bedrijven en mensen misschien wel meer dan ooit afhankelijk zijn van hun producten en doet er daarom alles aan om niet van hun planning af te wijken. Dat betekent dat we dit jaar nog nieuwe producten mogen verwachten; goed nieuws natuurlijk voor de wereldwijde Apple-fans die niet kunnen wachten op de nieuwste iPhone of andere innovaties.

bron: Unsplash, Macbook pro

De verwachting is dat de nieuwe MacBook Pro in oktober of november wordt uitgebracht.

Wat we deze herfst mogen verwachten

Het zijn niet alleen de Apple-fans die met veel anticipatie wachten op de nieuwste producten. Ook beleggers houden de ontwikkelingen graag in de gaten omdat deze invloed hebben op de Apple-aandelen. Welke producten er precies worden onthuld, wordt bekend gemaakt in het volgende grote evenement dat gepland staat voor september. Het bedrijf vernieuwt ieder jaar zijn iPhone en de Apple Watch line-up, maar tijdens dit evenement zien we ook welke andere producten ze aankondigen.

iPhone 12

Als we de geruchten mogen geloven, zal Apple een aantal spannende verbeteringen introduceren voor de iPhone van 2020. 5G draadloze chips zullen voor hogere gsm-snelheden zorgen en bovendien zullen de AR-ervaringen aanzienlijk verbeteren met een lasergestuurde time-of-flight 3D-achtercamera, zoals de LiDar-scanner in de iPad Pro. Ook mogen we een volledig OLED-assortiment verwachten, waarbij Apple eindelijk afrekent met lcd-iPhones. Er wordt verwacht dat Apple 5,4 inch, 6,7 inch en 6,1 inch iPhones uitbrengt, met zowel een hoogwaardige iPhone 11 Pro-style-model als een betaalbare iPhone-11-style-model. De nieuwe iPhones worden normaal gesproken in september gelanceerd, maar dit jaar kan het een maand vertraging oplopen.

De opvolger van de iPhone 11 wordt dit jaar nog verwacht.

bron: Pixabay, iPhone 11

Apple Watch

Ook de volgende generatie Apple Watch is naar verluidt voorzien van snellere prestaties, betere waterbestendigheid en een verbeterde draadloze transmissie voor snellere wifi- en cellulaire snelheden.

HomePod

Apple zou ook werken aan een kleinere en goedkopere HomePod die dezelfde vormgeving heeft, maar inlevert op geluidskwaliteit en formaat. Deze goedkopere HomePod zou in het tweede helft van dit jaar op de markt komen.

Hoogwaardige koptelefoon

Apple zou ook werken aan hoogwaardige koptelefoons die op Bluetooth werken. Deze Airpods Studio krijgen een volledig nieuw ontwerp en superieure geluidskwaliteit. Mogelijk komen er twee verschillende versies uit: een premium model dat gemaakt is van leerachtige materialen en een lichtere versie dat uit ademende stoffen bestaat en gericht is op fitness. De hoofdbandvulling en oorschelpen zijn afneembaar zodat deze onderdelen verwisseld kunnen worden. Net als bij de Airpods Pro, wordt verwacht dat deze koptelefoon voorzien is van Active Noise Cancellation. Het bedrijf streeft naar een lanceringsdatum in 2020 voor een prijs die rond de $350 (bijna €300) ligt.

Voordelige iPad

Tenslotte zou Apple een goedkope iPad gaan uitgeven met een 10.8 inch scherm. Ook deze voordelige iPad zou in de tweede helft van 2020 beschikbaar zijn.

Producten zonder lanceringsdatum

Hiernaast werkt Apple aan meer producten die tot op heden nog geen lanceringsdatum hebben. Zo zou er gekeken worden naar een kleine draadloze oplaadmat, wordt een nieuwe versie van de MacBook Pro wellicht in oktober of november gelanceerd en krijgen de Airpods Pro een goedkopere versie, wat betekent dat er waarschijnlijk geen Active Noise Cancellation inbegrepen is.

Project Titan

De geruchten dat Apple aan een elektrische auto werkt, blijken hardnekkig. Sinds het begin van 2015 begon Apple met een team van 200 medewerkers te werken aan Project Titan. De bedoeling was dat het aantal medewerkers uiteindelijk zou oplopen naar 1.000 man. Het bedrijf wierf daarom medewerkers uit de auto-industrie en andere auto-gerelateerde sectoren aan, medewerkers die onder andere bij Tesla hebben gewerkt. Ook zou het bedrijf gesprekken hebben gehad met BMW.

Project Titan wordt geheim gehouden. Of er dus daadwerkelijk een Apple Car komt, weten we nog steeds niet. De eerste modellen van de vermeende Apple Car zouden dit jaar uitgerold moeten worden; het zou dan gaan om een elektrische auto of een auto die zelfrijdend is. Of er dit jaar daadwerkelijk een Apple Car van de productieband afkomst, is nog even afzien.

Carplay

Wel is Apple al in de auto-industrie bezig. Door een iPhone aan CarPlay te koppelen, is het mogelijk om onder andere telefoongesprekken, navigatie en muziek op een groter scherm te bekijken. Bovendien leest Siri hardop voor zodat bestuurders niet constant naar het scherm hoeven te kijken.

Of de Apple Car nu wel of niet wordt uitgebracht, het is duidelijk dat het bedrijf nog lang niet klaar is met zijn innovatieve ideeën. Dat is niet alleen te merken aan de producten die dit jaar nog worden uitgebracht, maar ook de producten die voor na 2020 op de planning staan, zoals de AR Smart Glasses, de iPad Mini 6 en heel misschien toch nog die langverwachte Apple Car.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *