online gokken

Online gokken of poker spelen

online gokken

Online gokken is populair – meer dan een half miljoen Nederlanders gokken weleens op internet. Maar strikt genomen is een gokje wagen in een online casino officieel niet zomaar toegestaan.

Wie het belachelijke inziet van de Nederlandse Wet op Kansspelen die zal begrijpen waarom steeds meer websites en gokkers uitwijken naar het buitenland.

Webgokverbod

Gokken blijft een kansspelletje natuurlijk, een speling van het lot. Maar er zijn ook mogelijkheden om te gokken waarbij behendigheid en kennis een rol speelt, zoals bij pokeren en bij gokken op sportwedstrijden. Met kennis van zaken kun je hier je winstkansen vergroten. Als je er goed in bent, kun je er een hoop mee verdienen. Maar ook deze vormen van internetgokken zijn officieel in Nederland niet toegestaan. Als er al op internet gegokt zou mogen worden, dan alleen bij de door het ministerie van Justitie erkende instanties.

Gokken – in wat voor vorm dan ook – wordt immers gezien als een kansspel, en kan verslavend zijn. Gokverslaving. Ai. Dat moeten we reguleren, bedacht de Nederlandse overeid, en kende monopolies toe aan een drietal Loterijsoorten: de Lotto, Staatloterij en de Goededoelenloterijen. De Lotto en Staatsloterij worden door de overheid uitgebaat (of is het uitgebuit?), en de Goededoelenloterijen zijn in handen van het bedrijf Novamedia, waar o.a. de vier directeuren van de moederholding 2,05 procent op van de bruto-omzet in eigen zak steken als vergoeding voor het creatieve concept. Wat een goed doel.

Ook bij de belasting populair

Meer dan een half miljoen Nederlanders gokken wel eens op het internet. Met een kleine 100 euro aan uitgaven per persoon kom je toch op een redelijke omzet voor het gokken op internet, ook al valt deze nog altijd in het niet in vergelijk met de inkomsten van de staatsloterij. Maar de trend is gezet, online gambling wordt steeds populairder, en helaas ook het belasten ervan. Bijna alles wordt zo onderhand belast, het is nog wachten op de ademhalingsbelasting. Ja ja, haal maar eens diep adem, want dat gokken op internet dat je wel eens doet, dat is eigenlijk niet toegestaan. Laat staan het aanbieden van gokdiensten op internet, dat is al helemaal uit den boze.

Online gokken: via het buitenland!

Veel aanbieders wijken dan ook uit naar het buitenland, de goksites huizen in het buitenland op exotische eilanden, waar vervolgens de diensten keurig in het Nederlands worden aangeboden.

Ook in Azië en Rusland zijn veel goksites gehuistvest. Laat je dus niet vangen want er zijn slechts weinig landen in de wereld waar het online gokken strict gereglementeerd is. In een aantal landen is het echt verboden en in de meeste landen wordt het gewoon gedoogd. Slechts een enkel land heeft een echte wetgeving hieromtrent, zoals Panama en ook Malta.

Voor degenen die een online goksite willen opzetten is Malta een prima locatie om je bedrijf op te richten, met de juiste opzet kun je hiervoor een net, legaal bedrijf oprichten. Degenen die hun geld verdienen met poker of andere kansspelen hebben ook diverse fiscale mogelijkheden om hun inkomsten te optimaliseren binnen de grenzen van wat wettelijk toegestaan is, van kleine trucs tot tot en met het effectief verhuizen naar een land waar de inkomsten laag belast worden.

Veel gokkers vinden het oneerlijk dat instanties van de Nederlandse staat op valse gronden het monopolie claimen op (online) gokken. En volgens velen is het dat ook, en is de Nederlandse Wet op de Kansspelen in strijd met het verdragsrecht en het vrije verkeer van diensten in Europa. Betaal als gokker dan ook géén belastingen, maar organiseer je bedrijvigheden op een fiscaal slimme manier. Er zijn hier legio mogelijkheden van Costa Rica tot Malta, en van Gibraltar tot Macao. Totdat de Nederlandse overheid erachter komt dat het beter is om het online gokken op fatsoentlijke wijze te regelen, zullen de inkomsten eruit blijven wegvloeien naar andere landen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *