manieren van sparen

Manieren van sparen

manieren van sparen

Sparen geeft rust en zorgt voor extra zekerheid bij onvoorziene tegenslagen. Je kunt sparen op vele manieren. Daarbij kun je kiezen voor veilig met een lage rente of wat meer risico met de kans op meer rendement.

Veilig

De kredietcrisis en de IceSave bank affaire, heeft sparen in een nadelig daglicht gebracht. Maar nog steeds is het veiliger om je geld op een spaarrekening bij een bank onder te brengen, dan thuis te bewaren in een spaarvarken of oude sok. Voor spaargeld bij onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB) staande instanties wordt het spaarsaldo door de Nederlandse staat gegarandeerd tot maximaal 100.000,- € per bankinstelling per persoon.

Meer over de deposito garantieregeling bij sparen

Rente

De rente (maart 2010) is momenteel wel historisch laag, op spaarrekeningen zonder bijzondere voorwaarden rond de 2.5%. Met een vermogensbelasting van 1.2% (voor spaargelden boven 20.661 €) en met een inflatie van ±1.6 % blijft de opbrengst daarmee voor de grotere spaarders negatief.

Internetsparen is makkelijk en levert over het algemeen een wat hogere rente op van boven de 3%.

Onderstaande internet spaarrekeningen bieden momenteel hoge rentetarieven:

  • Moneyou internet spaarrekening – hoge rente vrij opneembaar
  • Credit Europe internet sparen, dagelijks opvraagbaar
  • Ontvang hoge rente op uw spaargeld met AEGON E-Rekening

Langer vastzetten

Kun je je geld wat langer missen dan kun je sparen onder meer voorwaarden. Je krijgt een hogere rente als je je geld voor een langere periode vastzet. Je kunt het dan niet of alleen tegen betaling van een boete opnemen. Doorgaans geldt: hoe langer je je geld vastzet, hoe hoger de rente.

Vast bedrag per maand

Ook als je je vastlegt om iedere maand voor een bepaalde periode een vast bedrag op je spaarrekening te storten, levert dit een hogere rente op.

Banksparen

Banksparen is een nieuwe en populaire vorm van sparen omdat het transparant is en er minder kosten mee gemoeid zijn. Je kunt op deze manier sparen voor een lijfrente of levensverzekering.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *