auto leasen

Ken je de voordelen van een auto leasen?

Veel mensen willen het liefst een nieuwe auto maar zien op tegen de aanschafprijs. Maar het kopen van een tweedehands auto kan mogelijk veel onvoorzien hoge reparatiekosten met zich meebrengen. Dat is iets wat niet geheel onterecht is. Als je iets koopt dat al is, dan is de kans dat er iets mis mee is vaak groter dan wanneer je iets nieuw koopt. Vaak is het dan slim te kiezen voor lease. Je kunt privé een auto leasen en zelfs als particulier een occasion leasen. Wij vroegen ABC Autolease, online specialist van private en financial lease, voor een uitleg.

Wat houdt het leasen van een auto exact in?

ABC Autolease legt uit dat een auto leasen simpelweg betekent dit dat je in een auto mag rijden tegen een vast bedrag per maand. Er wordt onderscheid gemaakt in financial- en private lease.

#Private lease

‘Als je kiest voor private lease dan betaal je een vast bedrag per maand. Hierin zitten  onderhoudskosten, reparaties, wegenbelasting, verzekering en pechhulp. Dit houdt in dat je zelf geen extra kosten heeft als de auto mankementen vertoont of kapot gaat. Je komt dus nooit voor onprettige verrassingen te staan. Uiteraard moet je de boetes en brandstofkosten wel gewoon zelf betalen”, aldus ABC Autolease.

Het maandbedrag betaal je over een looptijd van één of meerdere jaren. Je kunt zo zelf bepalen hoelang je gebruik wenst te maken van de auto. Tijdens deze periode blijf je dus in de lease auto rijden maar als het contract afloopt, is de auto niet van jou. Uiteraard kun je dan weer een nieuw leasecontract afsluiten en kun je weer in een andere nieuwe auto gaan rijden.

#Financial lease

ABC Autolease legt uit wat financial lease inhoudt. “Ook bij financial lease wordt er een vast bedrag per maand afgesproken, zodat je ook hier precies weet waar je aan toe bent. In dit maandbedrag zijn echter geen kosten voor onderhoud, verzekeringen inbegrepen. Financial lease wordt vaak op zakelijke basis afgesloten, maar kan ook voor het privégebruik geschikt zijn”.

Je leent dus het bedrag om de bewuste auto te kunnen kopen. Je betaalt iedere maand een deel van het aankoopbedrag terug. Als het leasecontract is afgelopen ben je eigenaar van de auto.

Leasen in plaats van kopen

Tegenwoordig wordt er dus steeds vaker een leasecontract afgesloten. Het wordt zo voor veel meer mensen mogelijk om in een nieuwe auto te kunnen rijden. Als je zelf een auto koopt, moet je in één keer een enorm bedrag betalen. Zo hoef je niet aan uw spaargeld te komen. Een leasecontract kan dan een slimme oplossing zijn. Je betaalt dus maandelijks een kleiner bedrag voor een bepaalde periode.

Auto leasen bij ABC Autolease

Heb je interesse in het leasen van een auto? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van ABC Autolease. Je kunt hier terecht voor financial of private lease van personenauto’s en bedrijfswagens. Zo maak je een weloverwogen keuze en kun je nog meer genieten van het rijden in een geleasede auto van ABC Autolease.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *