netflix
Photo by Charles Deluvio ???? on Unsplash

Investeerder vs. Consumenten mind set – Hoe winstgevend is investeren in Netflix?

Als je overweegt een carrière te maken als financiële handelaar of investeerder, dan is belangrijk dat je de juiste mindset hebt. De drang om kennis te vergaren moet centraal staan, omdat deze mindset je in staat stelt te handelen op basis van data en inzicht in plaats van emotie.

Het is ook van belang om nieuwe innovaties te benaderen vanuit een investeerders perspectief en niet alleen vanuit een consumenten perspectief. De video-streaming dienst aangeboden door Netflix is een goed voorbeeld hiervan.

Tegen een prijs van €7,99 per maand heeft Netflix een groot assortiment aan video’s voor de consument maar je zou ook kunnen kijken naar wat dit bedrag jou oplevert wanneer je het investeert in Netflix aandelen.

Hoeveel zou een investering opleveren tegenwoordig en hoe staat het ervoor met Netflix aandelen de komende tijd?

De stijging van Netflix aandelen

Tien jaar geleden bracht Netflix de inventieve video-streaming uit op de markt en sindsdien is het exponentieel gegroeid. Volgens het CNBC is het aantal abonnees gestegen met vijf miljoen tijdens het laatste kwartaal van 2017 en heeft het bedrijf nu een gebruikersbestand van 110 miljoen.

Deze informatie draagt bij aan de overweging om te investeren in Netflix. Er is geen twijfel aan dat het bedrag dat je maandelijks betaalt om video’s en series te kijken, je geld had kunnen opbrengen als je dit de afgelopen tien jaar geïnvesteerd had in Netflix aandelen.

Stel je voor je had een lumpsum bedrag geïnvesteerd van €1.000 in Netflix in 2007 toen streamen nog niet bekend was. Volgens bepaalde bronnen zou deze investering nu €51.966 waard zijn sinds vorig jaar oktober, dat is meer dan 50 keer meer dan de initiële investering.

In dit opzicht heeft Netflix in de laatste tien jaar zowel Amazon als Apple overtroffen, omdat diezelfde investering respectievelijk €12.398 en €6.228 zou hebben opgebracht.

Het investeren van je abonnement in Netflix – wat zou de opbrengst zijn na een jaar?

Als we kijken naar het rendement van een jaar abonnement van €89,88 dan zou je een opbrengst van €4.494 kunnen verwachten. De waarde van een maandelijks abonnement zou je €374,50 opleveren. Dit bewijst dat je geen grote investering hoeft te doen om winst te maken in blue-chip aandelen en tevens benadrukt het de aanhoudende en consistente groei van Netflix.

De les die we hier leren is duidelijk; niet veel mensen hadden de grootte van het succes van Netflix in 2007 voorspeld maar degenen met een investeerders mindset zagen de potentie van het bedrijf en de impact die het zou hebben op de markt.

Conclusie

Het valt niet te ontkennen dat Netflix een populaire service aanbiedt, een service die plezier brengt en die kijkers flexibiliteit biedt over de hele wereld.

Vanuit een investeerders perspectief biedt het bedrijf meer dan alleen plezier, het biedt ook goede investeringsmogelijkheden en degenen die vanaf het begin hebben geïnvesteerd, hebben de vruchten hiervan geplukt. Al met al, investeren in Netflix aandelen geeft investeerders toegang tot blue chip aandelen en betrouwbaar dividend en deze zullen waardevol blijven naarmate het bedrijf groeit.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *