internetsparen

Internetsparen tegen de hoogste rente

internetsparen

Als je maandelijks een bedrag kunt missen is het natuurlijk ideaal om een spaarrekening te openen, en dan wel gelijk één met de hoogste rente.

Internetsparen heeft dan het voordeel dat de rente net wat hoger is, omdat de kosten voor de banken lager zijn. En er zijn ook nog enkele andere voordelen aan het bankieren via internet, waar je misschien niet meteen bij stil staat.

Snel en eenvoudig

Internetsparen is een comfortabelel en meestal voordelige manier van sparen. Vanwege de lage kosten voor de banken – de mensen doen immers alles zelf via internet – kunnen zij voor internetspaarrekeningen vaak de beste rentetarieven aanbieden. Je kunt via internet bovendien op ieder moment bij je bankgegevens, overboekingen regelen en betalingen doen. Gewoon vanuit je luie stoel thuis, zonder dat je de deur uit hoeft. Het is dus snel en eenvoudig.

Voor internetspaarrekeningen geldt dezelfde deposito garantieregeling als voor andere spaarrekeningen.

Voordelen van internetsparen

 1. Hogere rente
  Door de lage kosten voor de bank, kunnen zij een hogere rente bieden.
 2. Bankieren 24-7
  Via internet kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week bij je spaargeld. Je kunt ten allen tijde geld opnemen en geld storten.
 3. Beveiliging
  Een internetspaarrekening moet natuurlijk goed beveiligd zijn. Daarom kan je meestal alleen geld overboeken naar een eigen vantevoren opgegeven en door de bank gecontroleerde bankrekening. Dit maakt het erg veilig, omdat je alleen geld naar je eigen rekening kan overmaken.
 4. Periodieke betalingen
  Heb je moeite om iedere maand een bedrag over te houden, laat dan automatisch een bedrag afschrijven. Ook dat kun je dat met online bankieren makkelijk regelen.
 5. Goed voor het milieu
  Bij internetsparen zijn er geen overschrijvings-formulieren of bankafschriften. Behalve voordelig is het ook nog eens goed voor het milieu.
 6. Gegevens printen
  Een uitdraai van je betalingen is snel en makkelijk uit te printen.

Nadelen van internetsparen

 1. Je bent afhankelijk van je computer, tablet of mobiel en van een internetverbinding om je gegevens te raadplegen.
 2. Je computer moet goed beveiligd zijn en up-to-date gehouden worden om misbruik te voorkomen.

Aanvullende voorwaarden?

Net als bij gewone spaarrekeningen, kunnen voor internet spaarrekeningen aanvullende voorwaarden gelden zoals bijv. de verplichting om periodiek een bedrag te storten of een periode dat je je spaargeld vast moet laten staan. Deze extra voorwaarden zorgen dan meestal wel voor een hogere rente vergoeding.

Internetsparen tegen de hoogste rente in de markt?

De huidige internet spaarrekeningen bieden momenteel hoge rentetarieven:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *