hypotheek verhogen

Hypotheek verhogen

hypotheek verhogen

Er kunnen verschillende redenen zijn om uw hypotheek tussentijds te verhogen.

Zo kunt u bijvoorbeeld extra geld nodig hebben voor de verbouwing of het renoveren van uw huis. Maar u kunt het geld ook voor andere doelen nodig hebben.

Tussentijds hypotheek verhogen

Als de notaris bij het afsluiten van de hypotheek een hoger bedrag heeft ingeschreven in het register, dan het bedrag dat u bij afsluiten heeft gekregen, is het een eenvoudige zaak om uw bedrag te verhogen zonder extra
kosten. U kunt de verhoging van het hypotheekbedrag dan verder met uw bank regelen. Er is dan geen nieuwe hypotheekakte nodig en hoeft u ook niet opnieuw naar de notaris. Zoals gezegd moet dit wel bij het afsluiten van de hypotheek geregeld zijn.

Alternatieven voor het verhogen van uw hypotheek

Heeft u niet bij het afsluiten van de hypotheek een hoger bedrag in laten schrijven bij het register dan zijn er andere mogelijkheden. Daar zijn wel extra kosten aan verbonden zoals afsluitkosten, advieskosten, notariskosten en eventueel taxatiekosten.

Oversluiten van uw hypotheek

Als u overwaarde op uw huis hebt of u heeft een deel van de hypotheek afgelost dan kunt u deze overwaarde verzilveren. Als de actuele hypotheekrente gunstig is en als de boeterente niet te hoog is, kunt u uw hypotheek oversluiten. Uw huidige hypotheek wordt dan beëindigd en een nieuwe hypotheek wordt afgesloten. U hebt dan ook de mogelijkheid om van bank te veranderen en een andere hypotheekvorm te kiezen. Aan het oversluiten van de hypotheek zijn kosten verbonden.

Lees meer over oversluiten van de hypotheek

Tweede hypotheek

Een tweede hypotheek is een nieuwe lening naast uw huidige hypotheek, met uw huis als onderpand. Voorwaarde is dat u overwaarde op uw huis hebt, dus dat het huis meer waard is dan de hypotheek die er op rust. De rente van een tweede hypotheek is vaak gunstig. Als u de tweede hypotheek wilt aftrekken van de belasting moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het geld dat u krijgt moet besteedt worden aan het uitbreiden of verbeteren van de woning waar de hypotheek op rust.

meer over een tweede hypotheek

Hogere maandlasten

Als u uw hypotheek verhoogt op één van de drie genoemde manieren (verhogen, oversluiten of een tweede hypotheek) dan gaan uw maandlasten omhoog. De geldverstrekker zal altijd kijken of u dit extra bedrag kunt betalen.

[ninja_forms_display_form id=4]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *