Hoe je als vertaler geld verdient terwijl je reist

Wie heeft er nooit zweverig over gedroomd om rond te reizen, terwijl je geld verdient. Ondanks dat er steeds meer mensen zijn die dit doen, is het voor veel andere mensen erg onduidelijk hoe ze dit moeten aanpakken. Zij denken al snel dat het hun niet lukt om online geld te verdienen, maar niets is minder waar. Met de juiste stappen is het voor iedereen mogelijk om dit ook te doen. Wij geven hieronder meer informatie over hoe jij rondreist en tegelijkertijd geld verdient.

Waarom iedereen rond kan reizen en werken

Is jouw Nederlands van een goed niveau en kun je tegelijkertijd communiceren in het Engels? Dan zijn er al mogelijkheden voor je. Nederlands is een taal die relatief niet veel over de wereld wordt gesproken, maar dat zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat bedrijven die met Nederlandse bedrijven zakendoen iemand in moeten huren die het vertaalwerk voor hun doen. Wanneer bedrijven deze kennis intern niet hebben zullen ze extern zoeken naar een vertaalbureau die de vertalingen voor hun doet. Zijn er andere talen die je vloeiend spreekt dan gaat er zo een hele nieuwe markt voor je open.

Niet alleen voor het zakendoen hebben bedrijven iemand nodig die stukken vertaalt, maar ook voor meertalige websites en brochures zijn vertalingen nodig. Er wordt vaak voor een vertaalbureau gekozen, omdat deze meer garantie kunnen bieden op hoogwaardige kwaliteitsvertalingen. Maar tegelijkertijd hebben vertaalbureaus over het algemeen hogere kosten dan freelance vertalers. Wanneer jij als ervaren freelance vertaler dezelfde kwaliteit kunt garanderen voor lagere kosten dan kun je plotseling zeer interessant worden. Zodra er geld binnenkomt betekent dit dat er jij het reizen (gedeeltelijk) terugverdient.

Het vinden van opdrachten

Dat klinkt natuurlijk allemaal eenvoudig, maar helaas is het niet zo eenvoudig als een taal goed kunnen spreken en vervolgens geld te verdienen. Daarvoor moet je wel eerst opdrachten binnenhalen en dit blijkt vaak nog niet zo eenvoudig. 

Wanneer je al een netwerk hebt dan is het eventueel mogelijk om via via aan opdrachten te komen. Heb je dit niet? Dan zijn er online altijd nog veel platformen waar freelance opdrachten op worden geplaatst. Het is slim om elke dag te beginnen met deze platformen te checken en opdrachten te benaderen die jou interessant lijken. Reageren kan altijd, ook wanneer een opdracht je niet interessant lijkt. Netwerken is ontzettend belangrijk en wie weet komen en andere opdrachten tijdens een gesprek naar boven. 

In begin kost het veel tijd, maar zodra je een netwerk en portfolio hebt opgebouwd kan het zijn dat de opdrachten dagelijks binnenkomen. Het kan zelfs zijn dat je aan één opdrachtgever voldoende hebt om rond te komen.

Welke plekken ga je bezoeken?

Dit alles heeft alleen zin als je op plekken komt waar je een leuke reis tegemoet gaat. Je hoeft niet eens ver van huis. Bezoek verschillende steden en vakantiebestemmingen in Europa, terwijl je de laptop in de rugzak hebt zitten. Oriënteer je online op vakantiebestemmingen en steden, zodat je altijd op plekken komt die je wilt zien, je alle nodige informatie hebt en er de leukste dingen onderneemt. Pak de reis goed aan en zorg van tevoren dat je spaargeld achter de hand hebt wanneer je nog geen inkomen genereert. De balans tussen werken en reizen is belangrijk, zodat je niet fulltime op zoek bent naar werk en ondertussen niet meer geniet van je reis. 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *