Hoe vind je de goedkoopste zorgverzekering?

 

De tarieven voor een zorgverzekering verschillen per zorgverzekeraar. Reden om na te gaan of het elders niet goedkoper kan. Waar moet je op letten en hoe kan je geld besparen op je zorgverzekering?

Check je zorgverzekering ieder jaar

Ieder jaar worden voorwaarden en prijzen van de basis zorgverzekering aangepast en bijgesteld. Ga ieder jaar even na of de huidige zorgverzekering nog steeds de meest voordelige en de meest geschikte voor uw situatie is. Het kost in totaal nog geen 10 minuten en het kan flink schelen in de premie. Aan overstappen zijn geen kosten verbonden. De periode dat je kunt overstappen van zorgverzekering is vanaf half november tot en met 31 januari van het betreffende jaar.

Natuurlijk is het geen doen om zelf bij alle aanbieders van zorgverzekeringen prijzen en voorwaarden te vergelijken. Gelukkig zijn daar vergelijkingssites voor.  Hier kunt u alle zorgverzekeringen in één keer vergelijken.

Collectieve zorgverzekering

Bijna iedereen kan door een lidmaatschap van een vereniging, bond of via het werk aanspraak maken op een collectieve zorgverzekering. Een collectieve zorgverzekering is een zorgverzekering die korting biedt omdat een grote groep mensen deze afsluit. Het scheelt misschien niet veel, maar je krijgt toch iedere maand een kleine korting. In totaal komt het neer op een korting tussen de 7-12% op jaarbasis.

Spelen met eigen risico

Door het eigen risico te verhogen kun je flink besparen op je zorgverzekering. Maar dan moet dat wel reëel zijn. Als je niet verwacht extra kosten te hoeven maken dan kun je je eigen risico verhogen, als je tenminste zeker weet dat mocht je toch met extra medische kosten te maken krijgen, je de middelen hebt om aan je verplichtingen te voldoen.

Vergelijk niet alleen op prijs maar ook op inhoud

Een gezin heeft behoefte aan een ander soort zorgverzekering dan een 65-plusser. Een jong gezin die gezinsuitbreiding plant, doet er goed aan een verzekering te kiezen die de kraamzorg ruim dekt. Een gezin met opgroeiende kinderen heeft misschien een aanvullende verzekering nodig voor orthodontie en een 65-plusser heeft misschien meer behoefte aan een verzekering waar een ruimere dekking voor fysiotherapie geldt. Die extra dekking wordt geboden door een aanvullende zorgverzekering. Het is de kunst om door goed te zoeken en te vergelijken de verzekering te vinden die het dichtste bij je behoefte in de buurt komt voor de laagste prijs.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *