groen sparen

Groen sparen

groen sparen

Stel je wilt wat nuttigs doen met je spaargeld. En ook nog een leuk rendement behalen als het even kan. Beleggen is niks voor jou, je wilt je geld veilig wegzetten, zonder stress van een op een neer gaande beurs.

Uitzondering op lage rente

Normale banken geven amper rentevergoeding. Hooguit een paar procent. En hoe ze het hun toevertrouwde spaargeld weer uitzetten, blijft onduidelijk.Toch is er een uitzondering: de Triodos bank.Bij Triodos beleggen ze niet in ecologisch onverantwoorde projecten. Alles bij Triodos is gericht op ddurzaamheid en ecologisch verantwoorde investeringen. Klinkt dat zweverig? Helemaal niet! Het is een tranparant en consequent doorgevoerd beleid, dat is vastgelegd in hun jaarverslag.

Onafhankelijk

Het management zit er al jaren en is afkomstig van ABN AMRO bank. Triodios bank is onafhankelijk en vormt geen onderdeel van een groter (minder groen) conglemeraat. Uiteraard valt Triodos onder het toezicht van De Nederlandse Bank.

Eerlijk en duurzaam

Bij de verhoren rondom de kredietcrisis van de Commisie De Wit bleek nog eens hoe strikt en helder Triodos zich aan zijn groene missie houdt. Het management heeft geen optiepakkket en krijgt geen perverse bonussen. Korte termijn successen, daar is het triodos niet om te doen. De voorzitter van de raad van bestuur de heer Blom, vertelde dat hij bij een concurrerende bank minstens het dubbele kan verdienen. Eigen gewin, daar is het Triodos dus duidelijk niet om te doen. Is het dan een filantropische instelling? Nee hoor, Triodos heeft niets tegen geld verdienen en winst maken, maar wil dat op een eerlijke, duurzame manier doen. Daarom hadden ze ook geen last van sub prime hypotheken.

Groenste bank van Europa

De rentevergoeding is van Triodos alleszins fair. Hoger dan je van een groene bank zou verwachten.  Wil je zelf eens kennismaken met de groenste bank van Europa? Vul dan hier het formulier in voor een gratis kennismakingspakket en zie hoe je op een verantwoorde manier je spaargeld kunt laten groeien.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *