FTX Pay: wat is het en welke cryptocurrencies worden ondersteund?   

FTX Pay is een widget die je kunt gebruiken voor het accepteren van zowel crypto als fiat betalingen. Bijvoorbeeld voor je website of winkel. De functie kan worden gebruikt in combinatie met een FTX account of een externe wallet als je FTX Pay wilt gebruiken met gedecentraliseerde financiële apps.

FTX zet zich daarnaast in om van de wereld een betere plek te maken. 1% van al hun netto fees wordt gedoneerd aan goede doelen. Op dit moment staat de teller al op ruim $14 miljoen. Dat is inclusief de donaties van gebruikers waaraan tevens een limiet is verbonden. Maar hoe werkt FTX Pay precies en op welke manier kun je dit het beste gebruiken?

Hoe werkt FTX Pay?

FTX is een gecentraliseerde cryptocurrency exchange. Deze is gespecialiseerd in derivaten en leveraged producten. Het ondersteunt de meest verhandelde cryptocurrencies. Het platform van FTX heeft veel functies. Ze zijn van onschatbare waarde voor zowel ervaren handelaren en professionele exchanges.

FTX biedt elementaire spothandel die nieuwkomers op de crypto markt zeker zullen waarderen. FTX Pay is een eenvoudig te gebruiken widget. Daarvoor heb je alleen een FTX account nodig. Hieronder lees je in stappen hoe je zelf gebruik kunt maken van FTX Pay.

 1. Klik op de FTX Pay button en maak een account aan als je die nog niet hebt.
 2. Stort het bedrag dat je over wilt maken als dit de eerste keer is dat je FTX Pay gebruikt of nog geen tegoed op je account hebt.
 3. Vanaf hier kun je een betaling uitvoeren. Met cryptocurrencies of je creditcard.
cryptocurrencies

Welke cryptocurrencies worden ondersteunt door FTX Pay?

FTX biedt geavanceerde handel opties. Via de Pay applicatie en het platform worden de meest populaire en belangrijkste cryptocurrencies ondersteunt. Dat zijn er op dit moment zelfs meer dan 275. De meest gebruikte en populairste cryptocurrencies op FTX zijn:

 •  Bitcoin
 •  Bitcoin Cash
 •  Solana
 •  Ethereum
 •  Litecoin
 •  Tether
 •  Uniswap
 •  Dogecoin
 •  ChainLink
 •  Aave

Betalingen ontvangen op een FTX account

Met FTX Pay kun je betalingen ontvangen op jouw FTX account. Met deze optie kun je beschikken over de betaalinformatie aan de handelaar. Dat kan ook via API. Omdat er met de betaling technisch gezien geen geld binnenkomt via een crypto wallet, hoef je geen rekening te houden met blockchain kosten. Daarvan is alleen sprake als er een overdracht plaatsvindt tussen twee FTX account die gebruik maken van dezelfde wallet.

Om betalingen naar een FTX account te ontvangen moet je eerst een app aanmaken die gekoppeld is aan het account. De aangemaakte apps kun je vinden op de startpagina van jouw account. Hier vind je ook het formulier dat je nodig hebt om een nieuwe app te maken.

De naam die je jouw app geeft is alleen door jou te zien. De naam is niet te zien door gebruikers. Dat geldt ook voor jouw sub accounts. De apps die je maakt blijven gekoppeld aan jouw sub account. Alle betalingen aan de applicatie worden bijgeschreven op het saldo van dit betreffende account. Je kunt ook bepaalde valuta uitsluiten of juist accepteren.

Het aanmaken van een app gebeurt met een identiteitsverificatie op niveau 2.

Betalingen ontvangen op een externe wallet

Als je geen FTX account wilt aanmaken, kun je de betalingen ook ontvangen op een externe wallet. Er is geen geauthenticeerd account aanwezig. De betalingsgegevens kun je dus ook niet opvragen. Bijvoorbeeld als je betalingen ontvangt voor diensten van onbekende partijen.

betalingsinstellingen

Betalingsinstellingen op FTX Pay

Op de detailpagina van FTX Pay zie je ook een button met betalingsinstellingen of setup. Deze leidt je naar de instellingen waar je de code voor een betaalknop kunt aanpassen.

Als je de parameters hebt gekozen die je wilt, kun je de code kopiëren naar de broncode van je website. Als gebruikers een betaling naar je overmaken, ontvang je een standaard e-mail. Je ontvangt deze mail op het e-mailadres dat is gekoppeld aan jouw FTX account. Bij het instellen van de app kun je ook een aangepast e-mailadres doorgeven.

Als je behoefte hebt aan een gedetailleerde backend integratie, kun je ook een lijst van recente betalingen via API ontvangen. Daarmee kun je jouw database bijwerken. Als optie kun je betalers ook vragen om je te voorzien van een memo. Daarmee kun je makkelijk identificeren van wie je de betaling hebt ontvangen. Bijvoorbeeld via een formulier.

Een naam en logo op FTX Pay account

Wil je jouw eigen naam en logo gebruiken als bestemming van betalingen in plaats van het FTX Pay logo? Dat is mogelijk. Je kunt een aangepaste naam en logo aanvragen. De aanvraag en de afbeelding kun je invullen en uploaden. Dat doe je op de detailpagina van de FTX Pay applicatie. Informatie hierover kun je vinden onder de tabel met app betalingen. Nadat de aanvraag is goedgekeurd kun je jouw eigen naam en logo gebruiken via FTX Pay.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.