auto leasen als zzp-er

Financial lease, de beste optie voor een ZZP-er?

Een auto van de zaak

Als ZZP-er wil je mobiel zijn. Je moet snel naar je klanten kunnen of inkopen doen. Meestal heb je dan ook nog een flexibele werkruimte nodig en daarnaast heb je misschien ook nog een gezin. Het openbaar vervoer is een optie, maar is niet in alle gevallen ideaal. Een auto van de zaak is dan de uitkomst.

Leaseauto

Maar als ZZP-er heb je je bedrijfskapitaal hard nodig. De aankoop van een nieuwe auto, drukt daarom flink op het eigen vermogen. Een leaseauto is dan vaak een beter alternatief. Want bij een leaseauto, kun je zelf de looptijd bepalen. En als je wilt of moet, ook tussentijds wat kleiner of groter gaan rijden. Kortom, je speelt in op veranderende behoeftes en omstandigheden in de toekomst.

Jong gebruikte auto’s leasen

Wist je dat je ook een (jong) gebruikte auto kunt leasen? Dat scheelt meteen flink in de maandtermijn ten opzichte van een nieuwe. Bovendien je hebt geen last van levertijden, dus je kunt meteen rijden in de auto van je keuze.

Wat is de leaseprijs van die auto?

Een specialist in het leasen van jong gebruikte auto’s is bijvoorbeeld Neerlandlease.nl. Op hun website staat een handige zoekbox, waarin je het model van je keuze invoert, die landelijk voor je wordt gezocht. Met één klik op de knop kun je zien, wat die auto je zakelijk gaat kosten. Best leuk om eens te bekijken. En als je jouw auto niet kunt vinden met de zoekbox, maar als je zelf een auto hebt zien staan die je bevalt, kan je even contact met ze opnemen en ze geven je meteen een indicatie van het maandbedrag.

In principe kun je iedere auto leasen. Het is als ondernemer prettig en goedkoop, als je geen dagen hoeft te wachten voor de acceptatie. En geen jaren van administratie hoeft in te leveren vooraf. Soms heb je die nog niet als starter en dan is het fijn als je contact hebt met een partij die ondernemers begrijpt en begeleidt.

Financial lease

Kies een leasemaatschappij die  ervaring heeft met financial lease. Dat is meestal de goedkoopste vorm van (kale) leasen. Wel moet je daarbij het onderhoud zelf betalen (op de zaak natuurlijk), net als verzekering en brandstof. De auto kun je meteen opvoeren op de balans en zakelijk afschrijven in drie jaar. Tot de fiscale restwaarde, en dat is tevens het bedrag waarvoor je de auto aan het eind van het contract privé kunt overnemen van de leasemaatschappij, zodat je nog een extra financieel voordeel kunt boeken.

Met een financial lease constructie ben je als ondernemer goedkoop en flexibel uit.

 

Ook interessant
goedkope zorgverzekering
Het vinden van een goedkope zorgverzekering