bedrijfsuitje 1,5 meter

Een bedrijfsuitje organiseren: welke activiteiten zijn weer mogelijk?

Maandenlang lagen vrijwel alle activiteiten buitenshuis stil. De horeca lag plat en ook voor sportieve activiteiten was geen gelegenheid. Nu de regels met betrekking tot het coronavirus flink versoepeld zijn, kan er weer veel meer georganiseerd worden. Bedrijven die een personeelsuitje in de pen hadden, zijn de mogelijkheden inmiddels weer aan het verkennen. Maar is alles, wat we voorheen gewend waren, inmiddels weer mogelijk?

Afstand houden blijft verplicht

Net zoals in de horeca, geldt ook voor bedrijfsuitjes dat iedereen zich moet houden aan de anderhalve meter onderlinge afstand. Dit geldt uiteraard niet voor mensen die tot hetzelfde huishouden behoren, maar juist bij personeelsuitjes is daarvan meestal niet of nauwelijks sprake. Ga je dus een gezamenlijke activiteit ondernemen, dan zul je voorlopen aan die regel gebonden zijn. Op zich valt daar prima mee te werken. Je bent immers wel gewoon in de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ook speciale activiteiten kunnen gewoon weer plaatsvinden. Kies je er bijvoorbeeld voor om een sporttoernooi te organiseren, dan kun je dit gewoon doen. Immers, de sportclubs zijn ook weer in bedrijf, hoewel er natuurlijk wel strikte regels blijven gelden. Maar tijdens het sporten zelf hoef je de regels niet aan te passen. Je mag tijdens de wedstrijd de anderhalve meter afstand negeren, als dat voor het beoefenen van de sport noodzakelijk is. Na afloop houdt je op het terras natuurlijk weer wel die afstand in acht.

De belangrijkste richtlijnen sinds 1 juli 2020

  • Binnen mag je met maximaal honderd mensen bijeenkomen, personeel niet meegerekend.
  • Heb je vaste, gereserveerde zitplaatsen, dan geldt er geen maximum, wel een verplichte gezondheidscheck.
  • Buiten gelden dezelfde regels, maar dan met een grens van 250 mensen of ongelimiteerd op basis van gereserveerde zitplaatsen.
  • Voor dierentuinen en pretparken geldt geen maximum.

We kunnen dus samen met onze collega’s weer de mooiste bedrijfsuitjes gaan boeken. De echte thrillseekers gaan natuurlijk voor een avontuurlijk dagje op het water met spectaculaire attracties. Wie het liever wat rustiger aan doet, kiest voor een pubquiz of een gezellige barbecue. Maar een bedrijfsuitje kan natuurlijk ook een activiteit in het kader van teambuilding zijn. Het kan gelukkig allemaal weer, al moeten we natuurlijk wel voorzichtig blijven en geen onnodige gezondheidsrisico’s nemen. Collega’s met symptomen die zouden kunnen duiden op besmetting met het coronavirus moeten thuisblijven. Zo kunnen we het lang volhouden met z’n allen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *