geld verdienen paardensport

Dit is hoe jij kan investeren in de paardensport

Voor paardenliefhebbers klinkt het fantastisch: geld verdienen met een paard en geen ander baantje meer nodig hebben. Je kan natuurlijk een eigen manege beginnen, maar vooral in de drafsport en de paardenrennen valt er veel geld te verdienen. We gingen op zoek naar een aantal manieren waarop je geld kan verdienen met de paardensport en we lichten ze voor je toe.

Paardensport is een lucratieve sector

Wedden op een paardenrace is al langer mogelijk is. In de praktijk draait het natuurlijk vooral om entertainment en om de kick van het wedden, minder om het daadwerkelijk verdienen van geld. Het gaat nu eenmaal om gokken en dan is de uitkomst altijd onzeker.

Hierbij is het mogelijk om op de drafsport of op de rensport te wedden. Paardenraces vinden overal ter wereld plaats, met onder meer bekende evenementen als het Cheltenham Festival in het Verenigd Koninkrijk en de Meydan Racecourse in Dubai. Ook in Nederland worden er paardenraces gehouden. Het is net omdat er zoveel mensen naar komen kijken, omdat mensen op de paardenraces wedden en omdat sponsors er veel geld uitgeven, dat er behoorlijk wat geld rondgaat in de sector.

Geld verdienen met een eigen renpaard

Hoewel wedden op paarden vooral entertainment is, zijn er wel degelijk mensen die er een mooi vermogen mee hebben opgebouwd. Zij hebben dan de ogen gericht op het ‘bigger ticket’: ze werden de eigenaar van een winnende hengst. Zo’n hengst bezitten, is niet voor iedereen weggelegd.

Winnaars worden voor meer dan honderdduizend euro verkocht. Daarnaast moet je ook heel wat geld ophoesten voor trainers, dierenartsen, soigneurs, jockeys en natuurlijk ook voor de stal. Hierdoor zal een eigen renpaard kopen niet voor iedereen een optie zijn.

Fractional ownership kan een goed alternatief zijn. Hierbij koop je een aandeel in een renpaard en betaal je een deel van de kosten, maar krijg je ook een deel van de winst. Het voordeel hiervan is dat je met een beperkt budget toch in verschillende paarden kan investeren, waardoor je minder afhankelijk bent van de prestaties van een enkel paard. Het maakt de beleggingsportefeuille met andere woorden minder risicovol. Onder andere MyRacehorse biedt investeerders de mogelijkheid aan om voor enkele tientjes mede-eigenaar te worden van een renpaard.

Aandelen in de paardensector

Natuurlijk kan je ook gewoon in de bredere sector investeren. Je kan bijvoorbeeld een aandeel kopen in een paardenfokkerij of in een paardenboerderij investeren. Of je kan een aandeel kopen van een producent van paardenvoer. Ze zijn zelden beursgenoteerd, waardoor je rechtstreeks met de eigenaars zal moeten onderhandelen. Het voordeel is in ieder geval dat je meesurft op het succes van de bredere sector, zonder het risico te lopen dat een individueel paard geen prijzen pakt.

Koop eens een digitaal paard

Tegenwoordig hebben ook cryptobeleggers hun weg naar de paardensport gevonden. Er is namelijk een Australisch internetplatform waar beleggers kunnen investeren in digitale paarden. Er worden zelfs digitale wedstrijden georganiseerd en er vindt digitale fokkerij plaats. De renpaarden zijn zogenaamde NFT’s die eigen digitaal DNA hebben. De paarden leven op een algoritme. Aan de ene kant moet je het geluk hebben dat je een paard met succesvol DNA koopt, maar anderzijds kan je ook gewoon een winnend paard kopen. Het is zelfs mogelijk om gericht te fokken, want daarbij worden bepaalde eigenschappen doorgegeven. Intussen leveren sommige digitale paarden al meer op dan de meeste echte paarden. Een speler verkocht bijvoorbeeld onlangs zijn digitaal paard voor meer dan 100.000 euro.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *