thuiswerken

De voordelen van het thuiswerken voor de werknemers

Steeds meer kantoren zijn aan het kijken naar de voordelen van het thuiswerken. Voor het milieu kent thuiswerken veel voordelen. Maar ook voor een bedrijf kan het veel geld opleveren. Zo is werken vanuit een kleiner pand mogelijk en worden er reiskosten bespaard. Maar wat levert het een werknemer op? In dit artikelen hebben we de voordelen op een rijtje gezet.

Minder reistijd 

Het grootste voordeel aan thuiswerken is toch wel dat je geen reistijd hebt. Dit zorgt ervoor dat je in de ochtend net iets langer kan blijven liggen, nog even kan sporten of iets langer in de douche kan staan. Daarnaast is het heerlijk om na je werk meteen klaar te zijn. Je hoeft niet nog een tijdje in de auto of trein en de fiets staat ook al een tijdje in het fietsenrek. Minder tijd om te reizen zorgt ervoor dat je meer tijd voor jezelf hebt. 

Eigen tijd meer inplannen 

Omdat je niet van 9 tot 5 op kantoor zit, kun je makkelijker je eigen tijd inplannen. Betekent dat dat je om 8 uur begint en langer pauze houdt of juist laat begint en in de avond doorwerkt? Als je thuiswerkt maakt het minder uit. Dit zorgt ervoor dat jij jouw tijd helemaal zelf kunt inplannen. Zo kun jij de kinderen tussen de middag wat extra aandacht geven en kun je ook overdag je boodschappen doen of dat ene sportlesje volgen. 

Werken met duurzaam apparatuur 

Door het thuiswerken is het ook meer normaal geworden om te werken met duurzaam apparatuur. Omdat veel werkgevers snel moeten schakelen om een thuiswerk situatie in te richten, wordt er steeds vaker gekozen voor circulaire IT. Circulaire IT zijn IT apparaten die een tweede leven krijgen. Dit zorgt ervoor dat er op een duurzame manier wordt omgegaan met apparatuur. Het zorgt voor minder verspilling en minder transport, wat goed is voor het milieu en de ecologische footprint die we achterlaten. Bij FlexIT richten zich al een tijdje op een tweede leven van IT apparatuur. Een laptop huren of ipad huren is ideaal voor bedrijven die niet in een keer veel geld kunnen of willen investeren in de thuiswerk situaties. 

Deze drie voordelen van het thuiswerken laten zien dat het helemaal nog niet zo’n slecht idee is om meer vanuit huis te werken, ook als straks de coronacrisis over is. 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.