welke crypto munt

De verwachtingen van crypto in 2022

Er zijn weinig zekerheden in cryptocurrency. Het jaar 2021 was een fantastisch jaar voor beleggers in crypto. Niet alleen waren er winsten te boeken. De cryptomunten worden steeds meer geaccepteerd. Er werd een voorzichtig begin gemaakt voor de Bitcoin als betaalmiddel maar toch blijft het vooral een beleggingsmiddel. Wat zijn de verwachtingen voor het nieuwe jaar 2022?

Bitcoin kopen?

Wie nu nog steeds graag in Bitcoins wil instappen, kan het gevoel hebben dat hij aan de late kant is. Toen de munt voor het eerst in 2009 op de markt kwam, was de waarde 1 cent. In november 2021 was de hoogste waarde ooit 59.200 euro. Op het moment van dit artikel, januari 2021, is de waarde weer gedaald tot net onder de 40.000 euro. De verschillen zijn dus heel groot en het kan snel gaan. Het kopen van Bitcoin op een moment dat de koers laag is, kan je daarom nog steeds winst opleveren..

Beleggen in onbekende cryptomunten

De Bitcoin was de eerste cryptomunt en is nog steeds de bekendste. Toch zijn er inmiddels veel munten bijgekomen. Geschat wordt dat er in totaal meer dan 12000 verschillende digitale munten zijn. Niet alle munten worden een succes. Sommige verdwijnen of mislukken door een gebrek aan belangstelling. Toch lukt het bepaalde munten om door te breken en gewild en populair te worden. De vraag is dan welke crypto te kopen. Er worden op het internet veel munten getipt en veel adviezen gegeven. De kunst is om er zelf uitgebreid onderzoek naar te doen, je eigen conclusies te trekken en je te realiseren dat er aan het beleggen in zowel aandelen als cryptomunten altijd risico’s zijn verbonden.

Economische ontwikkelingen

We leven in onzekere tijden. Het Coronavirus heeft niet alleen een grote impact op het alledaagse leven, maar heeft ook onvoorspelbare gevolgen voor de economie. Aan de andere kant kunnen mensen minder reizen en zijn er minder mogelijkheden om geld uit te geven. Mensen hebben daardoor meer geld op de bank staan en zullen naar manieren zoeken om dat geld te beleggen. Zowel de aandelenmarkt als de cryptomarkt kunnen sterk reageren op gebeurtenissen in de wereld. Dat betekent dat koersen ook in 2022 plotseling sterk kunnen stijgen of dalen.

Lage rente

Zolang de rente laag blijft, is het beleggen in cryptomunten voor mensen die wat geld over hebben heel aantrekkelijk. Het is tenslotte zonde als je geld op de bank hebt en je krijgt er zo goed als geen rente over.

Regulering van cryptomunten

Overheden gaan zien nu pas in hoe krachtig cryptomunten zijn. Er komen daardoor steeds meer regels en wetten en die verschillen per land. El Salvador was het eerste land dat in 2021 van de Bitcoin een wettig betaalmiddel maakte. Inmiddels lijkt Tonga het tweede land te worden dat de Bitcoin accepteert. De verwachting is dat meer landen gaan volgen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *