crowdfunding bepaal zelf wat er met je geld gebeurt

Bepaal zelf wat je met je geld doet

crowdfunding bepaal zelf wat er met je geld gebeurt

Niet meer de bank of het beleggingsfonds bepaalt wat er met je geld gebeurt, maar jijzelf!

 

Tal van mogelijkheden

Met crowdfunding kan je zelf bepalen hoeveel geld je in welk project stopt. Met je investering kan je een mooi rendement ontvangen en projecten helpen om die stap te maken naar realisatie of professionalisatie. Er zijn verschillende soorten projecten waarin je kunt investeren. Het is verstandig om goed te kijken welk project je interessant vindt en waarin je toekomst ziet. Vervolgens is het zaak dat je goed kijkt welke financieringsvorm het platform aanbiedt. Bij crowdfunding zijn meerdere varianten mogelijk waardoor de tegenprestatie van je investering nogal kan verschillen. Om hier meer zicht op te krijgen staan hier de vier belangrijkste financieringsvormen.

Lening

Een veel voorkomende financieringsvorm binnen crowdfunding is de lening. Een starter of ondernemer heeft een bepaalde financieringsbehoefte. Jij als investeerder kunt dit krediet verlenen in de vorm van een obligatie door een bedrag te investeren. Bij deze vorm staat een vast rendement aangegeven wat je terugkrijgt voor je investering. Deze vorm komt veel voor, omdat de meeste ondernemers bekend zijn met kredietverlening van de banken en vooraf vaststaat wat je terugkrijgt voor je investering.

Aandelen

Een tweede financieringsvorm is het beschikbaar stellen van aandelen door een starter of ondernemer. Als je investeert in dit type project, ben je deels eigenaar van het bedrijf waarin je investeert. Dit type investering wordt ook wel risicokapitaal genoemd. De waarde van je participatie kan enorm stijgen maar er zit geen vast rendement op zoals bij een lening. Na een aantal jaar verkoop je de aandelen aan geinteresseerden of koopt het bedrijf de aandelen terug. De waarde hangt af van de winstgevendheid een externe partij stelt deze waarde vast.

Voorverkoop

Een product ontvangen voordat dit in de winkel ligt? Met een voorverkoop project kan je de nieuwste innovatieve producten voorfinancieren. Door de investering maak je een bepaald bedrag over, waarvoor je in de toekomst een product of dienst van met korting krijgt. Met crowdfunding kan de starter een bepaalde som geld bij elkaar halen en met dat geld de productie starten. De starter kan zo een vliegende start maken.

Donaties

Voor sociale projecten is de donatievorm geschikt. Hierbij gaat het om giften die worden overgemaakt aan projecten met een goed doel of sociale doelstelling. Vaak staan hier wel verschillende tegenprestaties tegenover. Het komt ook voor dat je alleen een goed gevoel terugkrijgt.
Het is aan te raden om je geld niet in één bedrijf of project te stoppen, maar het risico te spreiden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *