Aanvullende zorgverzekering

Aanvullende zorgverzekering

Aanvullende zorgverzekering

Naast de basisverzekering is het mogelijk om voor extra zorg een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Dit is een verzekering die u naar eigen behoefte kunt afsluiten.

De basis zorgverzekering vergoedt lang niet alle medische kosten. Met een aanvullende zorgverzekering kunt u naast de basiszorgverzekering die onderdelen verzekeren die u zelf belangrijk vindt en waar u behoefte aanhebt. Zo kunt u bijvoorbeeld de kosten van tandheelkundige hulp voor personen boven de 18 jaar verzekeren, of de kosten voor orthodontie voor tieners of een vergoeding voor fysiotherapie, als u daar vaker gebruik van maakt. Ook als je een kinderwens hebt of al zwanger bent is het verstandig om (tijdelijk) een aanvullende zorgverzekering af te sluiten die meer dan de basisvergoedingen voor b.v. kraamhulp ,vergoedt

Niet verplicht

Een basisverzekering is verplicht, een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht. U kunt zich extra verzekeren voor zorg waar u of uw gezinsleden extra behoefte aan hebben of gewoon om extra zekerheid te hebben. Het is meestal niet nodig om deze extra zorg voor het hele gezin bij te verzekeren, maar u kunt hier per persoon voor kiezen. U betaalt hier een extra bedrag voor naast de maandelijkse premie voor de basisverzekering.

Geen acceptatieplicht

Voor de basisverzekering of basis zorgverzekering geldt een acceptatieplicht. Een acceptatieplicht wil zeggen dat de verzekeraar u niet mag weigeren. Dat geldt niet voor de aanvullende zorgverzekering. Een verzekeraar mag u dus weigeren.

Vergelijken van aanbieders van aanvullende zorgverzekeringen

De aanvullende verzekeringen kunnen wat voorwaarden en prijzen betreft onderling per aanbieder verschillen. Het zal dus de moeite lonen om de verschillende zorgaanbieders met elkaar te vergelijken.

Zelfde verzekeraar of andere verzekeraar?

Je hoeft een aanvullende verzekering niet bij dezelfde verzekeraar af te sluiten als waar je basisverzekering loopt. De door jou gekozen verzekeraar moet wel de mogelijkheid bieden om alleen de aanvullende verzekering af te sluiten. Het kan in dat geval ook zo zijn dat de kosten omhoog gaan omdat niet ook de basisverzekering bij daar is afgesloten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *