vrouw gokt

5 Redenen waarom mensen graag gokken

Of het nu om de loterij gaat, de bingo, krasloten, een online casino of een ander kansspel, mensen kunnen de verleiding maar moeilijk weerstaan. Ook als ze regelmatig geld verliezen of geld verloren hebben. De meeste mensen weten het in de hand te houden en doen het op een verstandige manier. Maar het gevaar van verslaving ligt bij sommigen op de loer, met alle gevolgen van dien.

Hoe komt het dat mensen zo graag gokken?

#1 Voor het plezier

De belangrijkst reden om te gokken is natuurlijk om jezelf te vermaken. Gokken is een manier om plezier te hebben, de tijd te doden, om iets spannends te doen of om de verveling tegen te gaan. Veel mensen gokken online of spelen een spel met een gokelement, wat het extra leuk maakt. De spellen en gokautomaten zijn zo bedacht, dat je steeds bonussen en beloningen krijgt, waardoor je blijft spelen. Zo’n spel kan ook heel goed een soort hobby worden dat je regelmatig speelt, alleen of met anderen samen.

Zowel oud als jong spelen voor hun plezier en voor vermaak. Alleen het soort spel of gokspel kan verschillen.

  • Oudere mensen spelen over het algemeen. spellen waarbij ze zich minder lang hoeven te concentreren zoals bingo, spellen op de gokkast of fruitautomaten.
  • Mannen spelen graag spellen waarbij behendigheid, kennis of andere vaardigheden van belang zijn. Zo spelen ze graag poker of wedden ze op sportwedstrijden.
  • Vrouwen spelen graag spellen waarbij geluk of kans een grote rol speel zoals bijvoorbeeld fruitmachines, roulette of dobbelspellen.
  • Gokken, gokspelen, kaarten om geld wordt veel gedaan door studenten.
mannen wedden graag op sportwedstrijden

#2 De kans om veel geld winnen

Dit is een veel voorkomende reden om te gokken. Veel gokkers of spelers hebben toch het idee dat zij wel eens kunnen een grote som geld kunnen winnen. En eerlijk is eerlijk, als je meespeelt is de kans groter dan dat je niet speelt natuurlijk. Zit het even tegen, dan geloven of hopen ze dat het de volgende keer wel lukt. Zo blijven ze spelen en geld inzetten.

Sommige mensen laten zich verleiden door succesverhalen van mensen die kennen of waarover ze horen of lezen in de krant. Dit soort voorbeelden laten hun zien dat het kan gebeuren en dat voedt het optimisme.

De droom om veel te winnen is belangrijker voor ze dan het geld dat ze verliezen.

#3 Wanhoop

Sommige mensen met een chronisch geld tekort en schulden kunnen gokken wel eens zien als hun laatste kans om uit de problemen te komen.

De kans, hoe klein ook, dat ze een groot bedrag winnen en daarmee hun financiële problemen kunnen oplossen, zorgt dat soms hun laatste geld hieraan uitgeven.

Natuurlijk zijn er mensen die geluk hebben en veel geld winnen, maar het gebeurt vaker niet dan wel.

#4 Sociale contacten

Sommige mensen spelen graag met anderen samen en gaan de competitie aan. Tegen vrienden of willekeurige andere mensen spelen is bovendien gezellig en sociaal.

Het is een manier om online of in het echte leven nieuwe mensen te ontmoeten, vriendschappen te sluiten. Samen spelen in een groep of team motiveert je extra en zorgt ervoor dat je regelmatig speelt en blijft spelen.

Aan de andere kant het gokken of een gok verslaving ook leiden tot een sociaal isolement.

#5 Het is gemakkelijk toegankelijk

Sites waar je online kan spelen en gokken zijn er in overvloed. In sommige landen is het gokken verboden of aan banden gelegd. Maar mensen vinden altijd wel manieren om die regels te omzeilen.

Iedereen heeft wel een laptop, mobiele telefoon of tablet. Online gokken kan daardoor eigenlijk altijd en overal, thuis, onderweg, op je werk of als je op reis bent. Omdat het je makkelijk wordt gemaakt om toegang te krijgen en geld in te zetten, neemt het gebruik steeds toe.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.