auto verzekerd

4 Tips voor het afsluiten van een autoverzekering

Heb je een nieuwe auto gekocht? Dan moet je deze verzekeren voordat je er de openbare weg mee op mag. Als je op zoek gaat naar een autoverzekering, ontdek je al snel genoeg dat je flink wat te kiezen hebt. Je kunt voor verschillende dekkingen kiezen en bovendien kun je bij een groot aantal verzekeraars terecht voor een autoverzekering. Door het grote aanbod weet je mogelijk niet meer welke verzekering je moet kiezen. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je een verkeerde keuze maakt. Wij helpen jou graag om dit probleem een stap voor te zijn. Daarom zetten we in deze tekst 4 tips voor het afsluiten van een auto verzekering op een rijtje.

1. Kies een geschikte dekking

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen uit verschillende dekkingen. Volgens de Nederlandse wet ben je verplicht minimaal een WA verzekering auto af te sluiten. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto aanricht bij derden. Denk bijvoorbeeld aan een aanrijding. Schade aan jouw eigen auto wordt niet verzekerd met deze dekking. Wil je dat ook deze schade vergoed wordt? Dan raden wij je aan voor een andere dekking te kiezen.

Naast de verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) kun je ook kiezen voor de dekking WA + Beperkt Casco. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade aan anderen, maar ook voor schade aan jouw eigen voertuig. Het gaat hierbij om schade door bijvoorbeeld een inbraak, storm, brand of joyriding en niet om schade aan jouw auto ontstaan door een aanrijding. Wil je dat ook deze schade vergoed wordt? Kies dan voor de dekking WA + Volledig Casco.

2. Wel of niet aanvullend verzekeren?

Is één van de drie hierboven genoemde dekkingen voor jou niet voldoende? Geen paniek, want je kunt jouw auto namelijk ook nog aanvullend verzekeren. Je kunt bijvoorbeeld ook een verzekering afsluiten voor de inzittenden. Met de Inzittendenverzekering verzeker je de schade aan bestuurder en passagiers. Ook spullen in of op het voertuig zijn verzekerd als deze beschadigd raken bij een aanrijding. Andere aanvullende verzekeringen waar je voor kunt kiezen zijn No-Claim Garantie en Pechhulp. De premie van jouw autoverzekering valt wel hoger uit als je kiest voor aanvullende verzekeringen.

3. Kies voor een hoger eigen risico

Net als bij iedere andere verzekering draag je ook bij een autoverzekering maandelijks premie af. Hoe uitgebreider de dekking die je kiest, des te hoger de premie uitvalt. Vind je de kosten te hoog? Dan overweeg je mogelijk een minder goede dekking te kiezen. Je bespaart dan weliswaar op de premie, maar je bent minder goed verzekerd. Als je voor de dekking WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco kiest, kun je ook overwegen jouw eigen risico te verhogen. De premie valt namelijk lager uit als je voor een hoger eigen risico kiest. Bedenk je wel dat je met een hoger eigen risico zelf opdraait voor een groter deel van de kosten bij schade.

4. Neem de tijd

Als je een auto gekocht hebt, wil je ongetwijfeld niet te lang wachten met het afsluiten van een verzekering. Hoe langer je wacht, des te langer het duurt voordat je er de weg mee op mag. Toch raden wij je aan de tijd te nemen voor het afsluiten van een autoverzekering. Ga je te gehaast te werk? Dan maak je mogelijk verkeerde keuzes. Neem daarom de tijd bij het zoeken van een autoverzekering. Vergelijk vooral ook verschillende verzekeringen met elkaar. Op deze manier slaag je er ongetwijfeld in de beste autoverzekering te vinden.