3 Beloftevolle cryptomunten waar experts enthousiast over zijn

De cryptomarkt heeft het de afgelopen tijd al behoorlijk moeilijk gehad. De waarde van cryptomunten als Bitcoin is heel sterk gedaald en hoewel mensen nog steeds winst maken met applicaties als de bitcoin profit app, is het enthousiasme voor de cryptomarkt toch afgenomen. Desondanks wil dat niet zeggen dat men niet langer innoveert en er geen investeringsopportuniteiten zijn, integendeel. We hebben het over drie beloftevolle cryptomunten die wellicht erg interessante groeicijfers voor zullen kunnen leggen.

Uniglo (GLO)

Uniglo is een soort van digitale kluis waarin digitale activa kunnen worden opgeslagen. In de gemeenschappelijke opslagkluis zal een mandje van de populairste ER-721-tokens zitten. NFT’s als Axie Infinity, BAYC en Sandbox zijn slechts enkele voorbeelden van activa waar ze naar streven. Dankzij een ruime diversificatie wordt de blootstelling aan de individuele volatiliteit beperkt. Hierdoor kunnen investeerders winst maken als de onderliggende activa in waarde stijgen.

Het hele Uniglo-concept speelt in op de nieuwe behoeften van de cryptogemeenschap. De cryptocrash in 2022 heeft bewezen dat de cryptogemeenschap marktvolatiliteit beter moet zien te bestrijden. Om bearmarkten tegen te gaan, zal Uniglo een mandje van zowel NFT’s en volatiele cryptomunten als stabiele cryptomunten bevatten. Met diversificatie voorkom je nu eenmaal verlies. Tot 15 augustus loopt de eerste presaleperiode. Nadien start er een tweede presale en op 18 oktober 2022 volgt de uiteindelijke release.


IOTA (MIOTA)

Het IoT-ecosysteem is de afgelopen jaren enorm sterk gegroeid en daar speelt IOTA op in. Dit unieke netwerk voor het IoT-ecosysteem gebruikt een acyclische blockchaingeneralisatie om transacties die tussen diverse apparaten en machines plaatsvinden op te slaan. Deze opensource-cryptomunt heeft een aantal bijzondere eigenschappen. IOTA-transacties zijn gratis, zelfs grote transacties. Alles wordt ook heel snel bevestigd en het aantal transacties dat het systeem kan verwerken, is in principe onbeperkt. Dat is niet onbelangrijk in een wereld waarin meer apparaten zonder menselijke inmenging online zijn dan mensen.

Het geheel staat onder toezicht van de non-profitorganisatie IOTA Foundation. Deze non-profitorganisatie heeft eerder al samenwerkingen aangeknoopt met onder meer Volkswagen, Microsoft, Samsung en Fujitsu. Het heeft met andere woorden heel wat praktische toepassingen. De prijs van een MIOTA valt op dit moment erg goed mee. Op het moment van schrijven kost deze munt 27,48 dollarcent. Experts verwachten dat dit op middellange termijn met factor drie kan stijgen.

Maker (MKR)

Maker is een DeFi-project dat op Ethereum (ETH) is gebaseerd. Deze gedecentraliseerde, autonome organisatie heeft een eigen stablecoin. De MKR-token is de utilitytoken van het platform. De waarde ervan stijgt met andere woorden naarmate men de stablecoin vaker gebruikt. Het project wil verschillende activa tokenizen, waaronder goud. Het systeem biedt een oplossing voor de volatiliteit van cryptomunten als Bitcoin, waarvan de waarde sterk schommelt. Hierdoor zijn dergelijke cryptomunten minder geschikt als betaalmiddel. Via de token bekomt men echter een cryptomunt die minder volatiel is en die beter geschikt is voor betalingen. Men verwacht dat de token steeds vaker zal worden gebruikt en dat de waarde van de MKR-token sterk zal stijgen. Volgens DigitalCoinPrice zijn waardestijgingen van 40% tot 75% tegen eind 2023 zeker niet ondenkbaar.