madame bovary film

Film tip: Madame Bovary

Wat is er lekkerder dan af en toe naar een klassiek romantisch drama te kijken.

Sommige verhalen gaan nooit vervelen. Denk aan Wuthering Heights, Jane Eyre of Dr Zhivago. En Madame Bovary hoort daar zeker ook bij. Het leuke is dat deze klassiekers af en toe opnieuw verfilmd worden.

Openbare obsceniteiten

Gustave Flaubert schreef het verhaal van Madame Bovary al in 1856. Het verscheen toen eerst als een feuilleton in Parijs. Hij was zijn tijd wat vooruit, want hij werd al snel aangeklaagd wegens openbare obsceniteiten. Na de rechtszaak in 1857, waarbij hij werd vrijgesproken, werd het verhaal als roman uitgegeven en werd het een bestseller.

Het verhaal van Emma Bovary

Charles Bovary is de enige zoon van een familie uit de middenklasse. Hij wordt arts en begint een praktijk in een plattelandsdorpje. Hij trouwt eerst met een wat oudere vrouw en als zij vroeg overlijdt, trouwt hij opnieuw met de jonge aantrekkelijke, maar naïeve Emma Roualt, dochter van één van zijn patiënten. Even lijkt Emma tevreden met haar huwelijk, maar ze raakt al snel verveeld. Emma heeft veel romans gelezen en heeft daardoor een nogal overromantische kijk op het leven. Ze verwacht meer van de liefde en haar huwelijk dan de werkelijkheid haar kan bieden, en wordt daardoor uiteindelijk zwaar teleurgesteld.  Ze wordt op den duur zelfs ziek. Voor haar gezondheid besluiten ze te verhuizen naar de stad, waar hun dochter wordt geboren. Daar leert ze nieuwe mensen en vooral mannen, kennen. Ondanks dat haar man Charles alles voor haar over heeft en veel van haar houdt, is dat niet genoeg voor haar. Ze begint een affaire.

De film

Hoofdrollen worden gespeeld door Mia Wasikowska (Emma Bovary), Ezra Miller, Logan Marshall-Green en de film is geregisseerd door Sophie Barthes.

De film is vanaf 17 september 2015 te zien in de bioscopen

 

Er is een geoptimaliseerder versie voor je mobiel (AMP). Open de mobiele versie.

Ook interessant
Het nieuwe vegalicious