fetisj

Internationale Fetisj Dag

Op 15 januari is Internationale Fetisj Dag

Een fetisj is een voorwerp of lichaamsdeel dat vereerd wordt of seksuele lustgevoelens kan oproepen. Een fetisj kan van alles zijn: leer, hoge hakken, een zweep, voeten, enz. Iedereen die Vijftig tinten grijs kent, kan zich er wat bij voorstellen.

Het doel van de Internationale Fetisj Dag is om aandacht en begrip te vragen voor de mensen die een fetisj hebben. Mensen met een fetisj worden ook aangemoedigd om hier meer open te zijn.

Deze dag heeft een relatie met de BDSM gemeenschap. BDSM staat voor Bondage en Discipline (BD), Dominantie en Submissie (DS) en Sadisme en Masochisme (S&M or S/M). Hoewel BDSM los staat van fetisjisme heeft het wel raakvlakken omdat het gebruik van fetisj bij de BDSM gemeenschap veel voorkomt.

Op deze dag dragen mensen van deze gemeenschap iets paars: ‘Perverts wear purple’ . Paars is een kleur die veel gebruikt wordt in BDSM kringen. Toch is niet iedereen blij met deze benaming omdat de nadruk teveel op ‘perverts’ ligt en zij de fetisj juist uit de hoek van het afwijkend gedrag willen trekken.

meer informatie op de wikipedia pagina