dierendag

Dierendag

Op 4 oktober is het Dierendag

Dierendag, ook wel Werelddierendag genoemd, wordt over de hele wereld gevierd. Huisdieren worden extra verwend, maar nog belangrijker is het idee dat dieren levende wezens zijn die rechten hebben en recht op bescherming hebben.

Als datum is 4 oktober gekozen omdat dit de naamdag is van de heilige Franciscus van Assisi. Hij zette zijn leven in om voor de armen, zieken, dieren en planten te zorgen.

Hieronder vindt je nog wat leuke weetjes over dieren

Wat geven de baasjes hun hond of kat op Dierendag?

Zowel bij de hondenbaasjes (80%) als de kattenbaasjes (82%) worden met stip op nummer 1 de lekkere snacks gegeven. Van de honden- en kattenbaasjes geeft 53% nieuw speelgoed.

Waar maken de baasjes hun hond of kat echt blij mee op Dierendag?    

Bijna 60% van de kattenbaasjes geeft aan dat een kartonnen doos hun huisdier blij maakt en 18% een bezoek aan de visboer. De hondenbaasjes weten hun hond het meest blij te maken met een extra lange wandeling in het favoriete park (55%). 14% van de kattenbaasjes en 8% van de hondenbaasjes laten hun hond of kat toe in bed op Dierendag. Samen een bot zoeken geeft 7% van de hondenbaasjes aan en een vers stuk vlees is ook een blij maker (34%).

Maar ook de top 5 BN’er kattenbaasjes:

1 Georgina Verbaan, 
2 Jan Versteegh
, 3 Eva Jinek, 
4 Beau van Erven-Dorens,  5 Quinty Trustfull

En de top 5 BN’er hondenbaasjes:

1 Loretta Schrijver, 2 Jan de Hoop, 
3 Nicolette Kluijver, 4 Linda de Mol, 5 Patty Brard

Bron: Max&Luna