Er komen weer een aantal leuke films uit deze maand.

Deze drie films lijken ons de moeite waard om te bekijken.

joy1. Joy

Deze film is gebaseerd op een waar verhaal. De film Joy vertelt het meeslepende verhaal van een vrouw die vastberaden is om haar excentrieke en disfunctionele familie bij elkaar te houden, ook als alles tegen lijkt te zitten. Gedreven door noodzaak, vindingrijkheid en een levensdroom schopt Joy het tot oprichtster en hoofd van een machtig imperium en verandert ze haar leven en dat van haar familie. Geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Een film met Robert De Niro, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Édgar Ramírez.

De film is vanaf 7 januari te zien in de bioscoop.

officiële website: foxmovies.com/movies/joy

run2. Out of Nature

Out of Nature is een Noors komisch drama. Deze film geeft een kijkje in het onrustige en onderbewuste leven van Martin.  Een man die veel problemen heeft in zijn leven en die probeert aan te pakken. Martin is 35 jaar oud en weet niet goed wat hij wil. Hij weet alleen dat hoe zijn leven nu is, hem niet bevalt. In gedachten vindt hij zichzelf aantrekkelijk en dynamisch en fantaseert hij over spannende relaties met andere vrouwen. Tijdens een weekeindje rondtrekken in de natuur fantaseert hij er weer op los en dan ontmoet hij in een afgelegen berghut een jonge vrouw die zijn droomleven helemaal kan invullen.

IMDb score: 7.1/10

De film is vanaf 7 januari 2016 te zien in de bioscoop.

officiële website: motnaturen.no

dan3. The Danish Girl

Dit drama is een co-productie van Denemarken, Duitsland en de Verenigde Staten. Het verhaal speelt zich af in Kopenhagen rond 1920 en is geïnspireerd op het leven van de kunstenaars Gerda Wegener (Alicia Vikander) en haar man, Einar Wegener (Eddie Redmayne). Gerda vraagt Einar om in te vallen als vrouwelijk model. Einar raakt geobsedeerd door het vrouwelijke lichaam en besluit zijn leven verder te zetten als vrouw Lili. Hij is de eerste bekende transgender in de geschiedenis. Alles lijkt goed te gaan tussen Gerda en Lili, maar Gerda beseft steeds meer dat Lili niet meer de man is waarmee ze getrouwd was.
Acteurs: Eddie Redmayne, Amber Heard, Alicia Vikander, Matthias Schoenaerts

IMDb: 6.3/10

De film gaat 14 januari 2016 in première in de Nederlandse bioscopen.

 X