In mei zijn er weer een aantal films die de moeite van het bekijken waard zijn.

Behalve de drie films hieronder is er ook nog de nieuwe film van Louis Theroux, My Scientology Movie, een documentaire die je een kijkje geeft in de Scientology beweging. Tini, het nieuwe leven van Violetta dat het verhaal vertelt van de jonge Argentijnse actrice Martina ‘Tini’ Stoessel. De Franse film Un homme à la hauteur, over een man, Alexandre die een mobieltje vindt van Diana en haar uitnodigt voor een date.

Eye in the sky

poster_134x191_GiuWwI_2_nl_1_50796_82167_509642_1238Eye in the Sky is een spannende dramafilm waarin kolonel Katherine Powell (Helen Mirren) gevolgd wordt, die een geheime actie leidt waarbij ze terroristen in Kenia moet ontmaskeren. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van drones. Dit dreigt verkeerd te gaan wanneer de zogenoemde terroristen een zelfmoordactie beramen waarmee de levens van honderden burgers op het spel komen te staan… In de hoofdrollen onder anderen Helen Mirren, Aaron Paul en de onlangs overleden Alan Rickman. Regie is in handen van Gavin Hood (Tsotsi, Rendition) en acteur Colin Firth is betrokken als producent.

Vanaf 12 mei te zien in de bioscopen.

IMDb: 7,8/10

Un homme à la hauteur

Een romantische film. Diane is een mooie vrouw. Een heel mooie vrouw. Het is het type dat overal waar ze komt wordt nagekeken. Daarnaast is ze een briljante advocate met een goed gevoel voor humor en een sterke persoonlijkheid. Diane is net weer vrijgezel na een ongelukkig huwelijk en daarom klaar om de man van haar leven te ontmoeten. Er bestaat niet zoiets als toeval: op een avond ontvangt Diane een telefoontje van een zekere Alexandre die haar mobieltje heeft gevonden. Er is meteen een klik tussen de twee tijdens het gesprek. Alexandre is beleefd, grappig en slim. Diane is meteen in de ban van hem. De twee plannen snel een date, maar die ontmoeting gaat niet helemaal zoals verwacht…

Vanaf 12 mei te zien in de bioscopen.

IMDb: 6,9/10

Bad Neighbors 2

large-poster_560x800_qFzkKS_2_nl_1_50633_81339_506894_75Zoek je een film om te lachen, dan is Bad Neighbours 2 een goeie keuze. OMG, het zullen je buren zijn! Seth Rogen en Rose Byrne zijn terug in deel 2 van Bad Neighbours en krijgen nieuwe buren die nog erger zijn dan in deel 1: een groep losgeslagen studentes, met Chloë Grace Moretz die de dames aanstuurt. Ze schakelen de hulp in van hun vorige buurman, gespeeld door Zac Efron.

Vanaf 5 mei te zien in de bioscopen.

IMBd: 7,6/10

 X