Het was weer moeilijk om drie films te kiezen uit het grote aanbod van nieuwe films die in april uitkomen.

Er zitten weer een aantal films bij die erg de moeite waard zijn. De Deense film Kollektivet, waarin een gelukkig gezin besluit het roer om te gooien en met vrienden een commune op te richten. My Big Fat Greek Wedding 2, het vervolg van deel 1, waarin Toula en Ian huwelijksproblemen krijgen en hun huwelijk moeten redden. Een paar comedy’s zoals de verfilming van Dad’s Army, The Boss en de drama’s Franny en Mammal. En de drama/misdaad film A bigger splash. Echt te veel om op te noemen.

The Jungle Book

poster_134x191_SsmBXE_2_nl_1_18191_80962_509036_77Ik hield altijd al van sprookjes en ik hou er nog steeds van. Dus deze nieuwe verfilming van de The Jungle Book door de regisseur Jon Favreau (van Iron Man, Elf en Pirates of the Caribbean) lijkt me wel wat. Mowgli (Neel Sethi) is een mensenjong dat opgroeit bij een wolvenroedel. Mowgli voelt zich niet langer thuis in de jungle wanneer de angstaanjagende Shere Khan (stem van Idris Elba), de tijger alles wat menselijk is, de oorlog verklaart. Als Mowgli de enige plek die hij kent moet verlaten, begint hij aan een fascinerende reis op zoek naar zichzelf. In gezelschap van zijn strenge mentor, panter Bagheera (stem van Ben Kingsley), en de zorgeloze beer Baloo (stem van Bill Murray) komt hij onderweg junglebewoners tegen die niet echt het beste met hem voorhebben. Kaa (stem van Scarlett Johannsson), probeert het mensenjong te hypnotiseren met haar verleidelijke blik en stem, en koning Louie (stem van Christopher Walken), probeert Mowgli het geheim te laten prijsgeven. Het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem: vuur.

Minimale leeftijd is 12 jaar. De film is vanaf 14 april te zien in de bioscopen.

IMDb

 

The Huntsman: Winter’s War

poster_134x191_XUgsYQ_2_nl_1_50297_80968_508863_75Nog een sprookje, en weer niet voor kinderen (12+). Met een cast vol sterren (Emily Blunt, Charlize Theron, Chris Hemsworth, Jessica Chastain) keert The Huntsman terug met een vervolg op Snow White and the Huntsman. Na de dood van haar zus schakelt de jonge ijskoningin Freya (Emily Blunt) haar soldaten in om de magische spiegel voor haar te bemachtigen. Ze ontdekt dat Ravenna tot leven kan worden gewekt met de duistere magie van de spiegel en samen blijken ze machtiger te zijn dan de meest sinistere krachten die het land ooit hebben bedreigd.

Vanaf 7 april te zien in de bioscopen.

iMDb

Mother’s Day

poster_134x191_vsFOUh_2_nl_1_50798_81648_508907_1146In het rijtje films als Valentine’s Day, New Year’s Eve komt er nu Mother’s Day een romcom met Julia Roberts, Jennifer Aniston en Kate Hudson en nog een aantal bekende filmsterren. Het ziet er uit als een lekker ontspannende en gezellige film.

Mother’s Day gaat over moeders. Jonge moeders, oudere moeders en dochters op zoek naar hun moeders. Of juist niet zo hard op zoek.

Vanaf 28 april te zien in de bioscopen.

iMDbX