volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter tell a friend rss feed rubriek


Aangepast zoeken
 

algemeen

alle boeken

alle rubrieken

forum

zoeken op rubriek

nieuwsbrief

rss

prijsvragen

veel gelezen

1.

2 maanden lezen met nieuwe Sony e-reader

2.

De jongen in de gestreepte pyama

3.

Terug naar de kust - Saskia Noort

4.

Wat spook jij uit? - Sophie Kinsella

5.

Zwaar beproefd - Chantal van Gastel
 
 

 

 

bestsellers

nieuwste artikelen rubriek

 

 

 

 

nieuwe buren

Saskia Noort

248 pagina's | Anthos | mei 2006
ISBN 9789041413499

 

Soort boek

Thriller

 

 

Het verhaal

saskia noort

Saskia Noort (1967) studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utrecht. Sinds begin jaren negentig schreef en schrijft Noort voor een groot aantal bladen. Momenteel schrijft ze columns voor VT Wonen, Playboy en LINDA.

In 2003 debuteerde ze als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust, waarvan er meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht. Van haar tweede thriller de Eetclub zijn inmiddels meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Daarnaast is van Saskia Noort verschenen Aan de goede kant van 30, een bundeling columns.

 

Nieuwe buren is een adembenemend spannende en provocerende thriller over seks en liefde, en over drang naar vrijheid - maar ook over de allesoverheersende angst daarvoor.

Eva, een kleuterjuf, en Peter, chef sportredactie bij een regionale krant, betrekken zonder veel enthousiasme hun pas opgeleverde villa in Vinex-wijk De Zonnepolder. Beiden rouwen om het verlies van hun dochtertje Lieve, dat na acht maanden zwangerschap levenloos ter wereld kwam. Peter voelt zich zwaar tekortschieten omdat hij Eva, die hij als zijn grote liefde beschouwt, nooit een kind zal kunnen geven en Eva probeert zich daar wanhopig bij neer te leggen.

Samen zoeken ze naar een nieuwe invulling van hun leven, te midden van modelgezinnetjes die De Zonnepolder bevolken. Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Steef, ex-Dutchbatter en motoragent, en Rebecca, een sensuele thuiskapster, en hun zoontje Sem. Beide echtparen zijn op hun eigen manier op zoek naar geluk, dat in de maakbare samenleving om de hoek lijkt te liggen. Gezamenlijk verleggen ze hun grenzen, totdat ze erachter komen dat er geen weg meer terug is. Hun droom ontaardt langzaam maar zeker in een ware nachtmerrie...

 

Waardering

Als je nog niet eerder een boek van Saskia Noort gelezen hebt, kan het verhaal misschien rauw op je dak vallen. Het boek snijdt onderwerpen aan die provocerend zijn en daarnaast bevat het een aantal erotische passages. Saskia Noort schuwt geen onderwerpen, ook niet in haar eerdere boeken.

De hoofdpersonen in het boek hebben elk hun eigen verhaal. Het verhaal wordt beurtelings verteld door de personen Eva en Peter. Zij geven ook inzicht in de levens van Rebecca en Steef. De levens van de mensen stralen depressiviteit uit, ze bevinden zich in een vicieuze cirkel en komen daar niet uit. Ze zoeken ieder hun eigen manier om zich uit de kooi te bevrijden en verleggen daarbij steeds hun grenzen. Het maakt dat het verhaal een zwarte kant kent, maar door de schrijfstijl van Noort ervaar je die misschien in eerste instantie niet zo sterk.

Noort zorgt ervoor dat je blijft lezen. Het verhaalt blijft intrigeren. Iedere bladzijde en gebeurtenis maakte nieuwsgierig met het gevolg dat ik het boek binnen twee dagen had gelezen. Een echte pageturner dus.

(door Janneke van der Meer)

 


 

meer lezen

 

Nieuwe burenNieuwe buren
Saskia Noort

lees ook

 

Meer thrillers

Alle boeken

 Mooie leugens - Lisa Unger

  Halve waarheden - Lisa Unger

Blind vertrouwen - Michael Berg

Blinde woede - Terri Persons

Deadline - Sabine van den Eynden

De verbouwing - Saskia Noort

De voyeur - Brian Freeman

De meisjesmoorden - Thea Dorn

De roeping - Inger Ash Wolfe

 

Tips, opmerkingen, commentaar of iets toe te voegen?

blz 1 van 1
Klik hier om een bericht toe te voegen
Jaonzew
Geplaatst 50 dagen geleden
g2smp8m69shx8zgc54

baidu

qpb033fe6qwuv8fm1b
JasonQueep
Geplaatst 62 dagen geleden
8l9r4jmwu9q0p5bcdm

baidu

baidu

13fb2c8iui1mz6s9dy
Mkaagrarm
Geplaatst 63 dagen geleden
hm8296srf5r1ad5rjm

google

google

4tohqetni89bq0ldd7
Michaelsep
Geplaatst 85 dagen geleden
wh0cd439629 propecia cymbalta online [beep] cost