The Big C hereafter is het laatste seizoen van een populaire tv-serie die in Nederland werd uitgezonden op FoxLife.

The Big C vertelt het aangrijpende verhaal waarin Cathy Jamison, een 42-jarige lerares de diagnose huidkanker krijgt. Hierdoor wordt haar goed georganiseerde leventje goed overhoop gegooid. Ze besluit haar leven compleet om te gooien, maar niets te vertellen aan haar familieleden. Ze gaat het ervan nemen. Dat zullen haar egocentrische familieleden, haar ruziemakende buren en haar bijdehante leerlingen weten ook.  The Big C is een zwarte comedy.

Populair

De serie scoort bestaat uit totaal 40 afleveringen en scoort 8,9/10 bij het IMBD, wat erg hoog is. Hoofdrolspeelster is Golden Globe-winnares Laura Linney (bekend van The Savages en The Truman Show), zij speelt het personage Cathy Jamison. Haar echtgenoot wordt gespeeld door Oliver Platt (“Huff”). Het is verrassend om over zo’n zwaar onderwerp een comedy te maken, maar de makers zijn er in geslaagd om de juiste toon te vinden en dat op een gepaste manier te doen. En eigenlijk kan je aan het plaatje van de DVD van het laatste seizoen al zien hoe de serie gaat eindigen. 

Bekijk hier de trailer van seizoen 1

TV en DVD

De serie draait op FoxLife en in september wordt het laatste seizoen uitgezonden op TV, maar de serie is ook verkrijgbaar op DVD.X