winterjassen

Welke winterjas past bij jou?

Winterjassen, ze zijn er in alle soorten en maten.

Jassen zijn er in verschillende lengtes en zijn gemaakt van verschillende stoffen. Maar denk je ook wel eens na of een jas praktisch is voor de dingen die jij vaak doet? Want niet iedere jas is even handig bij elke activiteit.

Veel in de auto

Zit je veel in de auto? Kinderen wegbrengen, boodschappen doen, je kent het wel. Als je vaak moet in- en uitstappen, dan is een korte, soepele jas handiger dan een lange, dikke jas waarin je je niet goed kan bewegen. Kies bijvoorbeeld een jas op heuplengte, zodat je er net niet op zit. Afsluitbare zakken zijn handig om je sleutels in te doen zodat je je handen vrij hebt voor de kinderen en boodschappen.

kortejas

1 Korte jas van Goosecraft, 2. Kort jack van Jott, 3. Kort jack van Armani Jeans

Op de fiets door wind en regen

Als je vaak op de fiets moet, dan wil je je ook graag vrij kunnen bewegen. De jas moet dan niet te lang zijn, want dat fietst niet handig. Maar met een korte jas, heb je het weer snel koud. Daarnaast wil je niet bij de eerste de beste regenbui doorweekt worden. Een geschikte jas is daarom niet te kort, maar een jas op heuplengte of tot halverwege je bovenbeen is heel geschikt. Een capuchon is lekker warm, maar als er een dikke bontrand op zit is het wel minder veilig. Als je achter je wil kijken, kijk je al snel in je capuchon, en dat is niet handig.

jassen voor op de fiets

1 Roze jack van Moncler, 2. EA7 Down Jacket 3. Groene parka van Circle of Trust.

Wandelen, de hond uitlaten

Als je een hond hebt, dan moet je wel een aantal keren per dag naar buiten. Weer of geen weer. Een lekkere warme jas is dan geen overbodige luxe. Kies bijvoorbeeld een jas die wind- en waterdicht is. Een capuchon is ook fijn. De jas mag, als je er wandelingen mee maakt ook best wat langer zijn.

wandel jassen

2. Zwarte jas van Armani Jeans. 2. Lange parka van merk Airforce, 3. Long Bear van Parajumpers

Sportief

Ga je graag naar buiten om te sporten, fietsen of harlopen bijvoorbeeld. In dat geval is een soepele jas waarin je je goed kan bewegen een must. Daarnaast moet de jas winddicht en water afstotend zijn, je goed warm houden en toch ademen zodat het vocht kan verdampen als je gaat zweten. Sportjacks hebben ook vaak reflecterende delen zodat je goed zichtbaar bent.

sportjacks

1 Zwart jack van New Line, 2. Roze Mizuno Breath Thermo Jacket, 3. Protest Sublime Hardloopjas

Uitgaan of winkelen

Als je een winterjas vooral nodig hebt om te gaan winkelen of om uit te gaan, dan heb je geluk. Ja kan dan gaan voor de luxere modellen stoffen en je hoeft dan minder rekening te houden met de praktische kant.

luxe jas

1 Lange jas van Boutique Moschino, 2. Leren jas van Sally Blue 3. Zwarte jas van Pierre Balmain.

Behalve de sportjassen zijn alle afgebeelde jassen verkrijgbaar bij Winkelstraat.nl

 

wat vond je ervan?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.