Welk horloge bij jouw stijl

Welk horloge past bij jouw stijl?

Sinds de mobiele telefoon is de belangrijkste functie van het horloge, het weergeven van de tijd, overbodig geworden. Je kan het horloge daarom beter zien als een mode accessoire, dat past bij jouw kleding en stijl.

Kies een horloge dat past bij je kleding, jouw stijl of de gelegenheid. De keuze in horloges is groot. Er zijn grote en kleine klokjes, verschillende kleuren en materialen in klokjes en bandjes.

Klein klokje of groot klokje?

Tegenwoordig zie je allerlei maten en vormen horloges. Maar net als bij een spijkerbroek of schoenen, is het kunst om er één te kopen die jou goed past. Er zijn grote en kleine horlogekasten. Op dit moment zijn de wat grotere modellen in de mode. De foto hieronder laat het verschil goed zien.

groot horloge vs klein horloge

bron foto 1, foto 2

Diameter

Een standaard dameshorloge heeft een afmeting van gemiddeld 30 mm. Kleinere horloges zijn er vanaf 24 mm en de grote tot bijna 40 mm. Zoals gezegd laat de trend van nu vooral grotere klokjes zien. De maat die je kiest, heeft natuurlijk ook veel te maken met je eigen smaak en de breedte van je pols. Een klein klokje op een brede pols kan wat iel staan. Over het algemeen geldt wel, dat grote klokjes er stoerder en minder verfijnd uitzien. Kies in ieder geval nooit een horloge dat groter is dan de breedte van je pols.

Dikte van het horloge

In het verleden gold, hoe dunner of platter het horloge was, hoe verfijnder en duurder het was. Tegenwoordig is de smaak duidelijk veranderd. Als de horloges nu dikker of hoger zijn dan is dat in ieder geval niet omdat dat nodig is voor het klokwerk. Belangrijk is dat het een beetje in proportie is met de grootte. Een dun horloge staat wel iets verfijnder en staat vooral bij vrouwenhorloges heel elegant.
Breedte van het bandje
Ook de breedte van het bandje draagt bij aan het totaalbeeld van het horloge. Het gaat hierbij vooral om de verhouding tussen het klokje en de band. Een brede band staat wat stoerder en een relatief smalle band bij een breder klokje geeft een heel ander gezicht.

Bling bling of minimalistisch

Een horloge kan een sportief uiterlijk hebben, klassiek of modern zijn. Daarnaast zijn er horloges met veel bling bling of juist hele minimalistische horloges. Bij een feestelijke gelegenheid past een bling bling horloge en voor het dagelijks gebruik en op je werk past een een wat eenvoudiger horloge prima. Te veel bling bling is vaak minder stijlvol en wordt snel ordinair. Houd je van minimalistisch? Bekijk dan eens de horloges van Cluse bij Horloge.nl.

 

Links een wat drukker horloge van Michael Kors, rechts een meer minimalistisch horloge van Cluse. Allebei verkrijgbaar bij Horloge.be.

Kleur en stijl

Het zou natuurlijk het mooiste zijn om bij iedere outfit een bijpassend horloge te hebben. Maar met een neutrale kleur klokje, bv. zilver- of goudkleurig en verschillende kleuren en materiaal bandjes kan je ook heel goed variëren en afstemmen op je kleding.

Horloge combineren met armbanden

Het is een trend om een horloge te combineren met één of meerdere armbanden. Dat kan je met verschillende stijlen doen. Een beetje stoer, met leren en kralen wraps past goed bij de boho stijl. Terwijl een horloge gecombineerd met fijne goudkleurige of zilveren armbandjes er heel klassiek en stijlvol uitziet.

horloge met armbanden

bron foto 1, foto 2

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *