tattoo

Wel of geen tattoo?

Tatoeages zijn populair, dat blijkt wel als je op een zomerse dag om je heen kijkt. Jong en oud, man en vrouw, het lijkt wel of steeds meer mensen zich laten verleiden om een tattoo te laten zetten.

Keuze wel of geen tattoo

Toch is de beslissing om een tattoo te nemen niet iets dat je zo maar doet. Je zit er tenslotte in principe je leven lang aan vast. En wat je op dit moment leuk en mooi vindt, hoef je over een paar jaar niet meer mooi te vinden. Bij de schoonheidsinstituten is het weg laten laseren van tatoeages een veel gevraagde behandeling. Er lijken dus genoeg mensen te zijn die er op een gegeven moment spijt van krijgen.

Lees, voor je je besluit neemt,  in ieder geval even onderstaande punten.

Veel voorkomende missers bij het kiezen voor een tatoeage

1. Te veel

Hoe meer, hoe mooier denken sommige mensen. Ze beginnen aan een tatoeage en nemen er dan nog eens een paar. Sommigen gaan zelfs door tot er geen plekje meer over is. Nog geen probleem als je er zelf tevreden mee bent. Maar wat doe je verder in je leven, wat voor baan wil je of heb je? Het is nog steeds zo dat in sommige branches tatoeages geen voordeel zijn, zo niet de reden voor een afwijzing.

2. Te grote tattoo

Vaak vallen tatoeages te groot uit. Kies bijvoorbeeld geen vlinder van zo’n 12 cm doorsnede, zo groot kom je ze in het echt ook niet tegen. Houd het een beetje subtiel.

3. Je wordt dikker

Stel je hebt een tattoo op je bovenarm, je wordt dikker en je tattoo dijt ook uit. Bij sommige afbeeldingen geen probleem, maar bij een gezicht of lichaam van iemand kan het een grappig effect geven. Denk aan Wesley Sneijder die het hoofd van zijn vrouw op zijn buik heeft laten tatoeëren.

4. Je wordt ouder

Jij wordt ouder en je huid wordt ouder. Niet alleen worden kleuren vager door de tijd, maar je huid wordt minder strak. Dat betekent dat je tattoo ook een beetje zal uitlubberen. Bij een bloemetje of wat letters is dat minder erg dan bij bijvoorbeeld een gezicht.

5. Te grof

Iets dat waarschijnlijk voor een groot deel van de tattoo artiest zijn/haar kunsten afhangt. Maar dikke lijnen en grove letters……niet mooi.

6. Een te opvallende plaats

Sommigen willen graag dat hun tattoo zo goed en zo vaak mogelijk zichtbaar is. Denk nog eens extra na voor je een tatoeage op je gezicht laat zetten. Misschien is het best een goed idee een plek te kiezen die je ook met kleding kunt bedekken als je dat wilt.

7. Te kortzichtig

De naam van je laatste liefde op je arm laten tatoeëren is erg lief, maar erg kortzichtig.

8. Foutjes

Een verkeerd gespelde naam of een verkeerde datum is heel jammer natuurlijk.

9. Te afgezaagd

Een tribal onder aan je rug of een hart met een dolk en een tekst er onder zijn niet echt origineel.

10. Te grappig

Heel grappig natuurlijk zo’n Bart Simpson op je navel of of zo’n pistool dat net boven je broek uitsteekt . Of denk aan een man die zijn bril op zijn gezicht laat tatoëren. De vraag is: vind je het over 10 jaar nog zo grappig?

11. Te onnatuurlijk

Een tattoo geldt als versiering van het lichaam. Maar het blijft onnatuurlijk en niet elke versiering is een verbetering. Sierraden kun je weer vervangen als je ze zat bent. Aan een tattoo zit je vast.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *