trends mannenmode

Trends herenmode najaar 2016 2017

Meestal schrijven we over de trends in mode voor vrouwen.

Maar als je er zelf van houdt om goed gekleed te gaan, dan wil je natuurlijk ook dat de man die naast je loopt er goed uitziet. Daarom de belangrijkste trends in mannenmode voor dit najaar op een rij.

cognackleur1. Cognac/koperkleur

De meest opvallende kleurtrend voor mannen zijn de oranje-bruine tinten. Cognac-kleurig leer voor schoenen en boots, maar ook veel koperkleurige of roodbruine tinten in kleding zoals jassen, jacks, truien, vesten en broeken.

2. Grote, stoere stappers

En dat heeft niks met de maat van de schoenen te maken, maar schoenen zijn dit seizoen groot en stevig. Wat minder verfijnd zeg maar. Stoere stappers met dikke zolen. Veel hoge modellen ook. De hogere modellen zie je zowel bij de gewone nette herenschoenen, als ook bij de sneakers terug.

3. Wijdere broeken

Het zat er al een paar seizoenen aan te komen. Je zag het op de catwalks, maar nog niet echt in het straatbeeld. Nu lijkt het er echt van te komen. De heren broeken worden wijder. Dus minder skinny en meer los zittende, wijdere modellen.

4. Ruiten

Met grote ruiten, Schots geruite shirts zit de casual geklede man ook helemaal goed het komende seizoen. Je ziet de ruit vooral terug bij overhemden en shirts en soms bij jacks en jassen.

houtje touwtje sluiting5. Houtje touwtje sluitingen

Veel houtje touwtje sluitingen op jassen, maar ook op vesten. Zoals bijvoorbeeld op het vest op de foto rechts van McGregor

6. Sneakers in natuurlijke en neutrale kleuren

Afgelopen seizoenen waren de op opvallend gekleurde sneakers een trend. Vorig jaar was vooral het jaar van de witte sneaker. Het komende seizoen draait het vooral om neutrale kleuren. Beige, grijs, cognac, bruin, legergroen. Minder opvallend dus en makkelijk te combineren.

7. Oversized jassen

Net als bij de damesmode worden de jassen ook langer en wijder. Veel gewatteerde stoffen, bontaccenten en schapen- of teddybont accenten. Er zijn ook veel korte leren jacks te zien, maar het aantal langere modellen neemt toe.

8. Coltruien

Als er iets niet in de herengarderobe kan ontbreken dit seizoen, dan is het de coltrui wel. Minder hoodies, meer coltruien. Coltruien worden zo gedragen of onder ene colbert, vest of jack.

wat vond je ervan?

 1. Ben enige in NL: met echte witte schoenen(geen gypmies )

  Honderden positieve opmerkingen

  O ja was ooit een van de eerste met coltruien en draag ze deze wintermaanden weer met als commentaar
  Staat je geweldig man!!!

  gr.Johan Spinhoven

  bijgenaamd: De Trendy Man

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.