Trends: Broeken voor de herfst en winter 2015-2016

De herfst betekent afscheid nemen van de fleurige, fladderende rokjes en weer wennen aan het dragen van lange broeken.

Gelukkig hoeft dat helemaal niet saai te zijn: dit seizoen is er opvallend veel variatie in kleuren, materialen en zelfs lengte. Wij hebben hier drie mooie trends verzameld.

 1. De wijde spijkerbroek

Kiomi bootcut jeans

Het maakt niet uit of je van een smalle, geaccentueerde taille houdt, of juist van een stoere look; met wijde spijkerbroeken is iedereen blij. Het elegante, feminine bootcut model is weer helemaal terug en hult ons deze herfst in jaren 70-sferen. Het liefst komen de broeken tot op de grond en draag je er een paar hakken onder; zo lijken je benen extra lang. De hoge taille van de meeste modellen versterkt dit effect. Ook geschikt dus voor korte dames!

Wie het liever wat stoerder heeft kan voor de geheel wijde spijkerbroek gaan. Lekker laag voor een sexy effect, of met een hoge taille voor naar je werk. De broeken doen het goed met een paar stevige laarzen, of met hoge sneakers. Draag er verder een zwarte blazer en een paar mooie accessoires bij en je kunt je overal vertonen.

 

br3
Mac Carrie pantalon

 

2. Pantalon tot net boven je enkels

Erg chique: de pantalon tot net boven je enkels. Ze zijn er in verschillende modellen en uit mooie stoffen: wol, tweed en ribfluweel zijn maar een paar van de mogelijkheden. Ze staan erg mooi met een truitje in een opvallende kleur, bijvoorbeeld met een col, of als onderdeel van een pak. De nieuwste modellen zijn bij Zalando te vinden. Combineer de pantalon met een paar mooie schoenen, het liefst van leer.

br5
Style Caroline de Maigret

 

3. Rok op broek

Wil je je broek nét iets meer flair geven? Trek er dan gewoon een rok over aan. Erg mooi is de combinatie van een slim fit-broek met een wijde rok, graag tot net boven de knie en met meerdere lagen, punten of kant. Als alternatief kun je voor een wijdere, bootcut broek gaan, met een strakke rok of jurk tot op de knie. Zo kun je je mooiste zomerjurkje toch nog dragen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– advertorial –