Victoriaanse blouse trend

Trend: de Victoriaanse blouse

Er zijn nu al weer trends voor dit najaar die eruit springen.

Laatst keek ik naar de  Netflix serie Grand Hotel. Een leuke Spaanse serie die zich afspeelt rond een familie en hun personeel in een hotel begin 1900. Wat me opviel waren de mooie blouses. Veel wit, roesjes, kant en vaak met een hooggesloten boord. Vooral omdat ik dit veel van dit soort blouses dit seizoen ook in de winkels zie hangen.

De Victoriaanse blouses doen aan de ene kant wat preuts aan omdat ze vrij hooggesloten zijn, maar zijn toch ook erg sexy.

Victoriaanse blouse trend

Er zijn dit seizoen toch al veel witte blouses of overhemdblouses te zien. Daarnaast noemden we ook al de strikblouses wat eigenlijk een variatie is op deze Victoriaanse blouses.

Hoe draag je ze?

In de serie dragen Alicia en de andere vrouwen deze blouses in de rok. Rokken zijn glad zonder plooien, strak in de taille en ze lopen iets gerend uit tot op de enkel. Eronder veterlaarsjes, die er nu ook genoeg te krijgen zijn.

Tegenwoordig draag je ze natuurlijk wat vlotter. Zoals hieronder de blouse van Cara die gedragen wordt op een kort leren rokje en een zwart vest met rits erover.

witte blouse

Zo ook de blouse hieronder van Pepe Jeans, hier gedragen op een wijde spijkerbroek.

blou1

Een heel transparante blouse van Cream, gedragen op een jeans en korte enkellaarsjes.

blou5

 

Verschil in prijs en kwaliteit

De verschillen in prijs voor deze blouses is aanzienlijk. Afhankelijk van het merk en het materiaal zijn er hele betaalbare blouses zoals deze blouse van Topshop, verkrijgbaar bij de Bijenkorf voor 46 euro.

blou3

En de blouse hieronder van 100% zijde van Derek Lam voor € 514,95

blou4

Wit en andere kleuren

Hoewel veruit de meeste blouses wit of off-white zijn, zijn er ook wat kleuriger varianten te vinden. Zoals de zwarte kanten blouse van River Island en de bordeauxrode blouse rechts van Vero Moda

bloukleu

Kijk voor meer informatie over de afgebeelde blouses in de shop

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *