Trend: bomberjacks

Het bomberjack is al een aantal seizoenen in opkomst.

Maar voorjaar 2017 lijk je er niet omheen te kunnen. Het aanbod bomberjacks is groot. Grote merken hebben allemaal wel een aantal jacks in hun collectie.

Wat is een bomberjack?

Een bomberjack is een kort stoer jack dat vaak wat wijder valt, maar strak aansluit in de taille en bij de polsen. Het jack sluit met een rits. Het bomberjack is afkomstig uit de vliegwereld en werd oorspronkelijk ontworpen voor leden van de US Air Force.

Hoe draag je een bomberjack?

Een bomberjack is vrij sportief. Het staat leuk op een spijkerbroek met sneakers, maar kan ook wat netter gedragen worden. Op een rokje of een jurk bijvoorbeeld. Je kan er dus alle kanten met uit.

Wat zijn de trends?

Kleuren

Wat betreft kleuren zijn roze, metallic en legergroen erg populair.

Bloemen

Bomberjacks met bloemen zijn populair. Dat kunnen geborduurde bloemen zijn, prints met bloemen of applicaties met bloemen.

  1. Bloemig jack van Club Monaco; 2. Bomberjack met bloemen van Hilfiger Denim 3. Off-white stoffen jack met geborduurde bloemen van Frock and Frill Arpine.

 

Kant

Bij deze jacks wordt het twee tegengestelde dingen gecombineerd. Een sportief model wordt uitgevoerd in fijn en vrouwelijk kant of kant-achtige stoffen. Dat geeft een speciaal effect.

  1. Roze kanten bomberjack van Kaffe 2. Jack met kant inzet van No 21. 3. Bomberjack van kant van het merk Comma.

Metallic

Bomberjacks zijn er opvallend vaak in metallic-achtige stoffen. Veel goud, maar ook andere kleuren.

  1. Metallic bomberjack van Puma; 2. Jack Geena van Part Two 3. Metallic jack van Schott NYC

Chinese borduursels

Veel jacks met Chinees of Oosters aandoende borduursels van tijgers, draken en exotische vogels in veel kleur.

  1. Bomberjack met tijger-bloemen borduursels van Glamorous 2. Kleurig bomberjack van Diesel 3. Jack met vogels van Vero Moda.

Militair

De bomberjacks waren oorspronkelijk voor het leger bedoeld, vandaar waarschijnlijk het grote aantal jacks met een legergroene kleur of camouflage print.

militair

  1. Jack met camouflageprint van G-Star Rackam ; 2. Khaki bomberjack van Kengstar; 3. Olijfkleurig jack van Urban Classics

Waarom de volledige prijs betalen? Kies bijvoorbeeld gratis verzending

Ga je online bestellen? Zorg er dan voor dat je niet de volledige prijs betaalt. Er zijn voor heel veel winkels kortingscodes te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld vaak profiteren van een Zalando Lounge gratis verzending kortingscode, bijvoorbeeld hier. Voor vrijwel alle shops is er regelmatig mooie korting te vinden, dus zoek de volgende keer even voordat je iets bestelt.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *