Top 10 make-up missers, welke fouten kan je maken

Met make-up kan je de sterke punten van je gezicht accentueren terwijl je minder mooie kanten kan verdoezelen en camoufleren. Maar dan moet je het wel goed aanbrengen en geen fouten maken.

1. Foundation

Foundation is de basis van je make-up en een goede foundation kan je gezicht een mooie, zachte, egale uitstraling geven. Maar er kan ook heel wat mee mis gaan.

– te donker of the licht

Een foundation is niet bedoeld om je huid donkerder te maken

– zichtbare lijnen

Als je een goede kwaliteit vloeibare foundation hebt in de goede kleur dan is de kans op zichtbare lijnen al een stuk kleiner. Wrijf de foundation goed uit, ook bij de haargrens en stop niet bij de kaaklijn.


2. Buiten de lijntjes kleuren

Als je mooie volle lippen wilt dan is de verleiding groot om je lipmake-up net iets buiten de natuurlijke lijnen van je lippen te maken. Niet alleen is het heel moeilijk om een perfect vloeiende lijn te maken, de kans dat je je lipstick per ongeluk uitveegt is groot en zal alles behalve natuurlijk zijn.


3. Donkere zichtbare liplijnen

Een lipliner heeft een nuttige functie. Het zorgt er voor dat je lipstick stevig blijft zitten en niet zo gemakkelijk uitloopt. Zeker als je rimpels boven je lippen hebt, dan kan een lipliner helpen. Behalve de buitenste lijn er mee te trekken, kun je ook je hele lippen invullen met potlood. De lipstick zal zo beter blijven zitten. Een zichtbare of donkere lijn rond de lippen is niet erg flatteus. Probeer een kleurloze lipliner of lipliner in de kleur van je lipstick te vinden.


4. Te bruin

Door een bruin kleurtje zie je er meteen beter uit, zolang je niet overdrijft natuurlijk. Te bruin kan je worden door te veel makeup, een te donkere foundation, een verkeerde tint zelfbruiner en te veel of een te donkere bronzer. Niet alleen kan de kleur (meestal te oranje) niet goed zijn, het ziet er gewoon onnatuurlijk uit.


5. Niet waterproof

Gebruik een goede kwaliteit makeup die waterproof is. Niet alleen handig bij onverwachte tranen, maar ook als het regent, bij warm weer en als je sport en transpireert, dan heb je tenminste de meeste kans dat alles op zijn plaats blijft zitten.


1 2 Volgende

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina's: 1 2 Volgende pagina