Sneaker trends 2019

Sneakers, wie heeft ze niet. Ze zijn sportief, lopen heerlijk, ze zijn hip en ze zijn er voor zowel mannen als vrouwen. Ieder seizoen zijn er toch duidelijk weer een paar trends in te ontdekken. Eén ding is meteen duidelijk, er valt genoeg te beleven wat kleuren en modellen betreft. Saai zijn ze niet…

Dikke zolen

De meest opvallende trend van dit seizoen lijken toch wel de dikke, rechte zolen te zijn. Het zijn soms ware plateauzolen, dus hoog, hoger hoogst. Dat kan zelfs hele extreme vormen aannemen zoals je ziet. De sneakers hieronder zijn respectievelijk van Cafénoir, No Name en Buffalo.

Metallic

Er zijn dit jaar weer veel zilveren sneakers te zien maar ook andere kleuren metallic. De schoenen mogen opvallen zoals je ziet. Hieronder een aantal voorbeelden van metallic schoenen van Studio Modd, Jeffrey Campbell en Master Of Arts.

Dierenprints

De dierenprint is al enkele seizoenen heel populair. Voor kleding, jassen, shirts, maar ook zeker ook voor schoenen, laarzen en sneakers. Alle dieren zien we voorbij komen hoewel je reptielen- of slangenprints wel het meeste lijkt te zien. Schoenen van respectievelijk Pull&Bear, Xsensible, Massimo Dutti.

Creatieve sneakers

Sneakers die eruit zien alsof ze met verf betekend of bespat zijn of met een tie dye effect. Dat tie dye noemden we ook al bij de modetrends van dit voorjaar voor de kleding. Maar ook bij de sneakers zien we dit terug. Je kent de techniek wel. Touwtjes binden waar de verf niet kan komen. Zo krijg je interessante patronen.

creatieve sneakers

De afgebeelde schoenen zijn Tie dye sneakers van Vans, getekende sneakers van Floris van Bommel en hoge bespatte sneakers van Buffalo.

Chunky sneakers

Bij veel mensen roepen deze chunky sneakers net zo’n afkeer op als bijvoorbeeld Crocs. En ze zullen vast net zo lekker lopen. Ze zijn op zijn zachtst gezegd niet erg elegant. Ze zijn hoekig, hebben dikke en onregelmatige zolen die soms opgedeeld zijn in verschillende delen. De voorbeelden hieronder zijn van Master of Arts, Topshop en Joshua Sanders.

Witte sneakers

Witte sneakers blijven populair. Wit is ‘s zomers en het grote voordeel is dat het overal bij past. Klein nadeel is wel dat je wel wat moeite moet doen om ze wit te houden. Hieronder drie voorbeelden van witte sneakers met kleuraccenten. Let ook op een andere trend: er zijn weer steeds meer sneakers met klittenband.

De sneakers zijn van respectievelijk Hot Soles, Victoria Shoes en No Name.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *