beauty- en schoonheidtips

Schoonheidstips die echt werken

Laatst bijgewerkt:

Het zijn vaak schoonheidstips met huismiddeltjes. Ze zijn goedkoop en makkelijk toe te passen, maar helpen ze nu niet of wel?

Over schoonheidtips die wel of toch geen beautytips blijken te zijn.

WEL

Komkommer helpt tegen gezwollen oogleden

Ja. Komkommer bevat vochtafdrijvende eigenschappen en gaat ontsteking tegen. De zwelling van oogleden neemt af en het werkt het verzachtend op bijvoorbeeld een zonverbrande huid.

Theezakjes helpen tegen wallen

Ja, cafeïne kan je wallen laten slinken en thee bevat cafeïne.

Baden in (karne)melk maakt de huid zacht

Ja. Het melkzuur maakt de huid zacht en de melkvetten werken ontvettend. Het werkt het beste als je twee liter (karne)melk aan het badwater toevoegt.

Bakpoeder maakt de tanden wit

Ja. Bakpoeder lost de plak of tandaanslag op. Maar wees voorzichtig want met deze behandeling verdwijnt ook telkens een laagje tandglazuur, de laag glazuur wordt poreuzer en de aanslag zal snel weer terugkomen.

Van citroensap krijg je zachte ellebogen

Ja, daar zit zeker wat in. Laat na het uitpersen van de citroen, je ellebogen 10 minuten in de citroenhelften rusten, daarna afwassen en afdrogen.

Honing helpt tegen schrale lippen

Ja. Honing bevat onder andere vitamines, mineralen, eiwitten en stoffen die het vocht vasthouden die die de bovenste huidlaag kunnen herstellen. Verder werkt honing ontstekingsremmend. Een honing-lippenmasker is daarom een goed idee.

Zeezout is heilzaam voor de huid

Ja. Vooral de mineralen in zout uit de Dode zee verbeteren de vochtopname van de bovenste huidlaag. Vooral de magnesium laat de huid ontspannen. Voor thuisgebruik voeg je 500 gram zeezout aan het badwater van 37 graden toe.

Voorzichtig als je zwanger bent of bij bloeddrukproblemen.

NIET

Over beauty- of schoonheidtips die toch geen beautytips blijken te zijn

Een ei als haarkuur

Nee. Dat zal niet helpen. De lechitine in de eierdooier beschermt dan wel tegen uitdrogen, maar stolt bij lichaamstemperatuur. En dan, bij het uitspoelen met warm water zal het ei hard worden en zal moeilijk uit het haar verdwijnen.

Citroensap en zon maakt je haarkleur blonder

Nee. Zuurstof in combinatie met UV-straling zorgen ervoor dat het haar enigszins oplicht. Fruitzuur uit citroensap sluit de haarschubben. De haren gaan er wel van glanzen en daardoor kan het wat lichter lijken.

Door krachtig borstelen gaat je haar glanzen

Nee. De 100 borstelslagen van oma kun je beter laten zitten. Het maakt de haarschubben kapot en het haar wordt poreus en je krijgt er eerder gespleten haarpunten door. Bovendien wordt de hoofdhuid erdoor gestimuleerd om meer vet te produceren. ’s Ochtends en ’s avonds een keer door borstelen is voldoende.

Gezichtsgymnastiek werkt als een facelift

Nee. Door overdreven gezichtsbewegingen zouden rimpels juist eerder kunnen ontstaan. Denk aan rimpels in de bovenlip bij het tuiten van de lippen en de rimpels van neus naar mond bij het wijd open trekken van de mond en rimpels in het voorhoofd door veel fronsen. Als je echt iets tegen het verouderen van de huid wilt doen, kan je je beter tegen de zon beschermen.

Tandpasta helpt tegen puistjes

Nee. De menthol in de tandpasta werkt misschien verkoelend, maar de fluor in kan de ontsteking juist laten toenemen.

  1. Groene thee is ook super lekker voor de huid, probeer eens een maskertje te maken waarbij je groene thee gebruikt of gebruik groene thee als tonic… je merkt dat de huid gewoonweg dol is op groene thee.

    1. Hoi. ik Wou nog even zeggen dat Tandpasta Niet goed is voor puistjes.Want heb dat natuurlijk ook al eens geprobeerd .Het droog gewoon uit maar verder gebeurt er niks en het word aleen maar erger

  2. whoeps.. eikuur in het haar is dus niet goed..
    (heeft ei net uit haar gewassen)

    ik ondervond juist helemaal geen problemen met stollen/het hard worden van het ei in mijn haar! wat ik ook gedaan heb is twee eetlepels water mengen met twee eieren, en dit heb ik maar een kwartier laten zitten. vervolgens heb ik het uigespoeld met warm (!) water en shampoo. dus dat valt wel mee.

  3. Ik heb een tip voor mensen die ontevreden zijn over haar jukbeenderen. Ik zie dat best vaak en die van mij zitten redelijk hoog maar luister: -brons poeder net onder je jukbeenderen helpt-. En voor een natuurlijke mooie glans moet je brons poeder aan brengen net onder je wenkbrauwen. Yay!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *