schoenen trends voorjaar 2018

Schoenentrends lente/zomer 2018

Schoenen kopen is voor veel vrouwen een guilty pleasure. Gelukkig zijn er ieder jaar en ieder seizoen weer nieuwe trends. Zo ook in 2018. Daardoor blijft het ook zo leuk om nieuwe schoenen te kopen. Op dit moment komen de eerste voorjaarsschoenen de winkels binnen.

Schoenentrends lente/zomer 2018

Ook in 2018 zijn er weer nieuwe modellen, nieuwe kleuren en vormen. Dit zijn de meest opvallende trends.

Pumps 2.0

De goede oude pump. Ze worden meestal gezien als een vrij klassieke schoen. Dit komende seizoen zijn ze wat minder klassiek en wat hipper dan normaal. Ze zijn er in flitsende kleuren en van opvallende materialen. Of ze zijn met glitters, bandjes, ruches of strikjes versierd.

Pastelkleurige schoenen

Pastelkleuren horen natuurlijk bij de zomer en het voorjaar. Dit voorjaar zijn pasteltinten ook echt een trend. Zo ook bij de schoenen. Met name de kleuren roze, lila en lichtpaars zijn populair.

Slingbacks

Slingbacks zien er meteen al zomers uit ook al zijn de schoenen verder dicht. Slingbacks, of schoenen met een  open enkel, of bandje achter de enkel zie je zowel bij ballerina’s, sandalen en bij pumps.

Doorzichtig PVC

Schoenen die geheel of gedeeltelijk van doorzichtige plastic delen zijn gemaakt, lijken komend seizoen een trend te worden. Een soort glazen muiltjes dus, maar dan van plastic of PVC. Ook hakken kunnen van doorzichtig plastic zijn.

Biker boots

Biker boots waren het afgelopen najaar ook al razend populair. En daar komt nog geen einde aan. Misschien een wat lichter kleurtje voor het voorjaar? Zoals deze biker boots. Ook enkellaarsjes en cowboy boots blijven we veel zien.

Kitten heels

Kitten heels of die hele lage, spitse hakjes zijn weer eens terug van weggeweest. Ze waren voor het eerst in de jaren ’50 te zien.  Door het lage hakje wordt een schoen dan eigenlijk een tussenvorm tussen een ballerina en een pump.

Futuristische sneakers

Sneakers zijn niet meer weg te denken uit het mode- en straatbeeld. Maar ook sneakers gaat met de tijd mee. Dit seizoen zijn vooral de futuristisch uitziende sneakers met dikke zolen heel populair. De afgebeelde beige sneakers zijn van Asics.

Mooi rood

Een andere trendkleur dit komend voorjaar is tomatenrood. Een vrij felle en vrolijke kleur rood. Deze kleur zien we ook bij bij allerlei soorten schoenen terug.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *