De winter is officieel nog niet begonnen, maar het is altijd fijn om alvast even vooruit te kijken naar de mode van het volgend voorjaar. Wat zijn de belangrijkste mode trends voorjaar zomer 2014.

Ga je straks inkopen doen voor je lente garderobe en wil je de nieuwste trends niet missen? Dan zijn dit items waar je op moet letten. Over de modekleuren voor de lente hebben we het al eerder gehad. Verder vallen op de prints, veelkleurige Aziatische en exotische prints.

Broeken

Broeken laten een opvallende nieuwe trend zien. Het idee van een afstekende bies in de zijkant is afgekeken van de smoking. Nu is die bies in allerlei soorten broeken toegepast. Bij hele sportieve broeken, maar ook bij nette broeken met wijde pijpen. Ook een trend die lijkt door te zetten zijn de wijde broeken met hoge taille, geïnspireerd op de jaren ’70, Marlène Dietrich broeken.

broek

 

Blouses

Blouses met een afstekende kraag en afwijkende kleur , dit was al op de catwalk te zien en de collecties in de winkel zullen dat voorbeeld volgen.

blouse

Ballerina’s met spitse punten

De spitse punt lijkt terug van weggeweest. Vooral bij de platte, ballerina-achtige schoen zie je nu spitse punten. Wat verder opvalt zijn de glanzende/glimmende materialen waarvan de schoenen zijn gemaakt.

spitse punten

 

Plateauzolen

Plateauzolen zijn al wat langer weer in beeld. En ook de komende lente en zomer zijn ze te zien in allerlei vormen. Als sleehak of met blokhak. Of het plateau is weggewerkt in de schoen zoals bij de witte schoen van Fendi.

plateauzolen 2014

 

Bomberjacks

Wat je veel zult zien deze lente zijn bomberjacks in allerlei verschijningen. Het bomberjack werd oorspronkelijk ontworpen voor piloten en heeft een sportieve uitstraling. Maar door het van een roze wollen stof te maken, zoals hieronder te zien van het merk Acne, krijgt het een heel andere uitstraling. Daarnaast zie je ze ook in drukke prints.

bomberjacks

 

Jurken

Bij de jurken vallen de opvallende prints op. Grafische prints en Aziatisch of Oosters aandoende fotoprints. De modellen van de jurken zijn slank. Je ziet veel kapmouwjtes en two-tones. Bekijk meer jurken voor de zomer 2014.

mode trends lente zomer 2014

 

Deze kleding is te koop bij net-a-porter.com