kleuren lente zomer 2016

Mode kleuren lente zomer 2016

Niks zo leuk om als het nog niet eens winter is al vast te kijken naar de mode kleuren van het volgende voorjaar.

Dan heb je vast iets om naar uit te kijken. Twee maal per jaar kiest Pantone, autoriteit op het gebied van kleur,  de trendkleuren voor het nieuwe seizoen. Volgens Pantone worden dit de top-10 kleuren voor het voorjaar van 2016. En onder deze tien kleuren bevindt zich ook de kleur van het jaar. In 2015 was dat Marsala.

Dit zijn niet alleen belangrijke kleuren voor de nieuwe mode, ook interieurs, meubels, accessoires, makeup en zelfs haarkleuren volgen deze kleurtrends.

Dit zijn de mode kleuren voorjaar 2016

Het is een mooie mix van felle en pasteltinten.

kleur1

rqRose Quartz

De zachte natuurlijke kleur van rozenkwarts. Een kleur die in de natuur op verschillende manieren voor kan komen. Bij een ondergaande zon, bij bloemen of bij iemand die bloost.

roze

perzPeach Echo

Het is geen roze, geen rood en geen oranje. Maar het zit er ergens tussenin. Het is een warme zomerse kleur die goed combineert met zowel felle kleuren als geel en blauw, maar ook met het het roze hierboven.

rood

bl22Serenity

Een lichte, rustige blauwe kleur die doet denken aan het blauw van een wolkenloze lucht. Een kleur die heel mooi combineert met andere zachte kleuren.

blau

blSnorkel Blue

Een vrij felle kleur blauw, geïnspireerd op het water, maar wel een opgewekte kleur. Hij combineert mooi met de lichte kleur blauw hierboven maar ook met het felle Green flash.

blauw

bbButtercup

Boterbloem geel is een vrij felle vrolijke kleur geel die echt bij het voorjaar past.

geel

aqLimpet Shell

Prachtige aqua kleur, niet groen en niet blauw. De kleur is geïnspireerd is op de parelmoeren binnenkant van een schelp.

mint

serLilac gray

Een paarsgrijze kleur die in de verte aan de lila sering doet denken maar iets meer naar het grijs neigt. Een kleur die makkelijk te combineren is. Past zowel bij een klassieke look als een moderne.

grijs

fiesFiesta

Fiesta is een felle, feestelijke en energieke kleur rood. Het is een kleur rood die meer naar geel neigt dan naar blauw.

fie

 

grfGreen Flash

Dit is wat je noemt appeltjesgroen. Een felle groene kleur die goed te combineren is met andere felle kleuren.

apgroen

kfIced coffee

Mooie kleur bruin in de kleur van ijskoffie. Een neutrale kleur die net als lilac grey als basiskleur kan fungeren.

koffie

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *